Nieuws

Michael van Gerwen moest rennen voor zijn leven: ‘hij had me in m’n kraag te pakken’

Koen van Ekeren - 10 december 2023, 15:18

Vanaf 19 december gaat Michael van Gerwen op jacht naar zijn vierde wereldtitel. In gesprek met De Telegraaf doet de Vlijmenaar een boekje open over zijn privéleven. Bijvoorbeeld over zijn jeugd.

Kattenkwaad

In het interview met De Telegraaf (alleen te lezen met een Premium-account) wordt Van Gerwen de vraag gesteld of hij ooit heeft moeten rennen voor zijn leven.

‘Een keer’, antwoordt hij. ‘Ik was een jaar of tien oud en een beetje kattenkwaad aan het uithalen. Met van die pvc-buizen. Pijltjes schieten.’ Hij en zijn vrienden vulden die buizen met steentjes voorin, of spijkertjes of maïskorrels. ‘Dan raakten er ruiten beschadigd of er kwamen deukjes in auto’s van.’

Volgens Van Gerwen beschikte hij niet over de snelste benen. ‘Ik was natuurlijk de traagste van mijn vriendengroep en de beste man die naar buiten kwam had me in m’n kraag te pakken. En toen? Niks. M’n excuses aanbieden zoals een klein kind dat doet.’

WK Darts 2024

De drievoudig wereldkampioen blikt in het interview ook vooruit op het WK Darts, dat op vrijdag 15 december begint. Voor velen wordt Luke Humphries door zijn recente major-titels gezien als titelfavoriet, maar Van Gerwen ziet dat anders.

‘Hij deed wat ik vorig jaar deed: de grootste toernooien voor het WK winnen. Maar ik werd geen wereldkampioen. Als ik op m’n best ben, is niemand mijn grootste uitdager.’ Van Gerwen komt tijdens het WK op 19 december voor het eerst in actie, hij speelt dan tegen Keany Barry of Reynaldo Rivera.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *