Nieuws

Magistrale Luke Littler bekroont Euro Tour-debuut met titel in Wieze

Koen van Ekeren - 10 maart 2024, 23:17

Luke Littler heeft zijn Euro Tour-debuut direct bekroond met een titel. Het 17-jarige wonderkind was in Wieze in een hoogstaande thriller met 8-7 te sterk voor Rob Cross.

Luke Littler wint Belgian Darts Open 2024

Met de Belgian Darts Open 2024-titel voegt Littler een volgend hoofdstuk toe aan zijn jongensboek. Eerder won Littler bij zijn debuut op de World Series of Darts direct de Bahrain Darts Masters. Ook zijn eerste vloertoernooi in Wigan leverde direct succes op, want de Engelsman won de Players Championship 1.

De weg naar de finale was al indrukwekkend. Eerder op de dag zette Littler Jermaine Wattimena en Ricardo Pietreczko met torenhoge gemiddeldes van respectievelijk 110,06 en 104,45 opzij.

Dat niveau tikte Littler in de finale ook aan – maar zijn tegenstander Rob Cross ook. In de eerste leg moesten de darters nog warmdraaien, maar vervolgens gingen alle resterende 14 legs in vijftien of minder pijlen uit.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de 9-darter van Littler, die daarmee een 6-5 voorsprong nam. Het antwoord van Cross mocht er echter zijn: via legs in elf en twaalf pijlen kwam Voltage op één leg van de Euro Tour-titel.

Cross hoefde nog alleen maar zijn eigen leg te behouden, maar Littler forceerde via een break een beslissende laatste leg af. Bij zijn tweede wedstrijdpijl gooide The Nuke via dubbel 5 raak, waardoor hij zijn Euro Tour-debuut direct bekroont met een titel.

Littler schrijft met de Belgian Darts Open 2024-titel 30.000 Britse pond bij. Daarmee is hij nu de nummer 29 op de PDC Order of Merit.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *