Nieuws

Deze statistiek bewijst hoe gruwelijk goed Luke Littler is

Koen van Ekeren - 2 januari 2024, 23:51

Dat Luke Littler een fenomeen is, zie je aan alles af. Ook aan de cijfers. De 16-jarige finalist van het WK Darts presteert dit toernooi iets wat alleen Phil Taylor en Michael van Gerwen ooit voor elkaar kregen.

Gemiddeldes met 105+

Luke Littler staat in de finale van het WK Darts – en hoe. Het supertalent zet gemiddeldes neer om van te watertanden. Maar liefst drie keer kwam Littler op dit WK tot een gemiddelde van boven de 105:

Slechts twee darters slaagden er ook in om drie keer in hetzelfde WK een moyenne van 105 of hoger te noteren, en niet de minste: Phil Taylor en Michael Van Gerwen. Littler doet het alleen wel meteen op zijn eerste WK, en op 16-jarige leeftijd. Bizar.

Woensdagavond krijgt Littler weer een kans om een gemiddelde van 105 of hoger per drie pijlen te noteren. Hij neemt het vanaf 21:00 uur op tegen landgenoot Luke Humphries. De winnaar wint een half miljoen Britse pond.

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Ik hoop dat het sprookje blijft duren, verleden jaar was het al Josh Rock wat de klok sloeg, weten jullie nog?
En dat hij als 16 jarige mag meedoen met de (groten) vind ik al helemaal absurd, stel dat hij wereldkampioen wordt word hij hoogst waarschijnlijk ook in de premier league opgenomen, is er in Engeland geen schoolplicht?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *