Nieuws

Supertalent Luke Littler sloopt Raymond van Barneveld op WK Darts

Koen van Ekeren - 30 december 2023, 23:44

Het 16-jarige wonderkind Luke Littler liet vanavond geen spaan heel van Raymond van Barneveld. Met een 4-1 overwinning plaatst Littler zich voor de kwartfinales van het WK Darts.

Luke Littler naar kwartfinale WK Darts 2024

Van Barneveld gooide een puike wedstrijd – zijn gemiddelde schommelde de hele wedstrijd rond de 100 – maar WK-sensatie Luke Littler was vanavond een klasse apart.

De Engelsman was niet onder de indruk van het affiche met de vijfvoudig wereldkampioen en was zowel scorend (105,01 gemiddeld) als met zijn dubbels (checkout-percentage van 50%) ijzersterk.

In de eerste twee sets kon Van Barneveld nauwelijks mee, maar cruciaal was de derde set. Barney kreeg bij een 2-1 voorsprong in legs de kans om de set veilig te stellen, maar miste twee darts op dubbel 16. Littler profiteerde via bull en tops en pakte zo ook de derde set, waarin hij een gemiddelde van 110 noteerde.

Raymond van BarneveldStatistiekenLuke Littler
6180 gegooid9
23140+ gegooid20
60100+ gegooid50
45% (9/20)Checkouts50% (14/28)
127Hoogste checkout100
99.61Gemiddelden (3 darts)105.01
9Legs gewonnen14

Het moest een tik op de kin zijn voor Van Barneveld, maar mentaal was de Nederlander ijzersterk en hij bleef stoïcijns doen wat hij moest doen. Barney pakte lange tijd bijna alle legs die hij begon, zo ook de beslissende vijfde leg in de vierde set.

Ook de vijfde set liep op een 2-2 uit, waarna Littler dit keer de vijfde leg mocht beginnen. Littler vond de triples weer eens moeiteloos, zette Van Barneveld op grote achterstand en mikte bij de eerste matchdart via dubbel 15 raak.

Littler staat bij de laatste 8 van het WK Darts. Daarin neemt hij het op tegen reuzendoder Brendan Dolan, die Gerwyn Price en Gary Anderson uitschakelde.

 Foto: Simon O’Connor/PDC

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Ik durf het bijna niet te zeggen maar wie van de twee is er zestien jaar?? …Ik zie daar twee mannen van 40+ staan… Echte sportlui die darters….

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *