Nieuws

Loting Nordic Darts Masters is bekend: bekijk het programma

Koen van Ekeren - 4 juni 2024, 21:33

Na toernooien in Bahrein, Den Bosch en New York gaat de World Series of Darts vrijdag verder in Kopenhagen. Daar wordt de Nordic Darts Masters 2024 gehouden en de loting is zojuist bekendgemaakt.

Loting Nordic Darts Masters 2024

Tijdens de eerste ronde nemen acht vertegenwoordigers van de PDC het op tegen acht Noordse en Baltische vertegenwoordigers. Michael van Gerwen is niet van de partij: hij meldde zich af voor het toernooi en wordt vervangen door Stephen Bunting. Ook Luke Littler ontbreekt; hij koos ervoor een week rust te nemen.

Peter Wright is de Nordic Darts Masters-kampioen van vorig jaar. De Schot hoopt de eerste speler te worden die de Nordic Darts Masters-titel weet te prolongeren. In de eerste ronde neemt Snakebite het op tegen de Zweed Johan Engström. Luke Humphries is gekoppeld aan het Deense talent Bejmanin Drue Reus.

Ook de Belg Dimitri Van den Bergh reist af naar Kopenhagen en speelt in de eerste ronde tegen Dennis Nilsson. De als eerste geplaatste Gerwyn Price (vorig jaar de runner-up) krijgt te maken met Madars Razma, de hoogst geplaatste Baltische vertegenwoordiger van dit weekend.

De eerste ronde begint vrijdagavond om 19:00 uur en is in Nederland te zien op Viaplay. In België kun je het toernooi volgen via een livestream op PDC.TV. Hier is wel een abonnement voor nodig. Op zaterdagavond worden vanaf 19:00 uur de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt.

Vrijdag 7 juni (19:00 lokale tijd)
Eerste ronde
Dimitri Van den Bergh – Dennis Nilsson
Nathan Aspinall – Marko Kantele
Gerwyn Price – Madars Razma
Stephen Bunting – Daniel Larsson
Peter Wright – Johan Engstrom
Michael Smith – Paavo Myller
Rob Cross – Jeffrey de Graaf
Luke Humphries – Benjamin Drue Reus

Zaterdag 8 juni (19:00 uur)
Kwartfinales, Halve Finales & Finale

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *