Nieuws

Gerwyn Price gooit twee 9-darters op eerste kerstdag

Koen van Ekeren - 26 december 2023, 20:01

Voor Gerwyn Price zijn het vrolijke kerstdagen. De Welshmen gooide op de eerste kerstdag twee 9-darters in eigen huis, zo zegt hij op Instagram.

Twee 9-darters voor Gerywn Price

Voor veel topdarters is kerst niet alleen en periode van lekker eten, borrelen en gezelligheid, maar ook van veel darten. Zo ook voor Price, die besloot om op de eerste kerstdag thuis te oefenen.

Op Instagram gaf Price zijn fans (256.000 volgers) een inkijkje in zijn kerstochtend. Hij plaatste een foto van zijn dartbord met twee darts perfect in de triple 20 en een andere in de dubbel 12.’ Voor de tweede keer op kerstochtend 501 scoren met 9 darts…’, schrijft de wereldkampioen van 2021.

Price won in zijn eerste wedstrijd zonder problemen van Connor Scutt met 3-0. De Welshmen was blij met het publiek, want in Ally Pally klonk minder boegeroep dan voorheen. ‘Ik ben blij dat het publiek vandaag echt goed voor me was’, zei hij na afloop. ‘Als ze zo doorgaan is er geen reden waarom ik het WK niet kan winnen.’

Dat Price in staat is om meerdere 9-darters op één dag te gooien, bewees The Iceman al live op een tv-toernooi. Op 17 februari 2022 liet Price het zien tijdens de Premier League of Darts. In de halve finale tegen Michael van Gerwen werd de eerste negendarter gegooid, waarna Price in de finale het kunststukje herhaalde met een perfecte leg tegen James Wade.

Price heeft ook al een 9-darter tijdens het WK Darts gegooid. Dat deed hij vorig jaar in de kwartfinale tegen Michael Smith. Aanstaande donderdag dient zich weer een kans aan, want dan speelt Price in de derde ronde tegen Brendan Dolan.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *