Nieuws

Finaledag Premier League Darts 2024: dit is het speelschema

Koen van Ekeren - 22 mei 2024, 22:00

Na zestien weken topdarts zijn er nog vier grote namen over. Luke Littler, Luke Humphries, Michael van Gerwen en Michael Smith doen donderdagavond een gooi naar de prestigieuze Premier League Darts-titel. Bekijk het speelschema hieronder.

Speelschema finaledag Premier League Darts

Premier League Darts 2024

legs
avg.
ronde
ENG
Michael Smith
5
95.17
Halve finale
NLD
Michael van Gerwen
5
97.18
Halve finale
ENG
Luke Humphries
7
102.47
Finale

De ontknoping van de Premier League Darts voltrekt zich op donderdagavond (23 mei) in de O2 Arena in Londen. De uitzending begint om 20:00 uur en is live te bekijken op Viaplay (Nederland) of VTM 2 (België).

De eerste halve finale is die tussen tienersensatie Luke Littler en Michael Smith. Daarna is het de beurt aan Luke Humphries en Michael van Gerwen om een plek in de finale te bemachtigen. De halve finales worden in een best of 19 legs gespeeld, waarbij je 10 legs nodig hebt om de finale te halen.

De finale wordt rond 22:30 uur gespeeld en het format is een best of 21 legs. Dit betekent dat je 11 legs nodig hebt om de prestigieuze titel te winnen, inclusief ruim 3 ton (!) aan prijzengeld.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *