Nieuws

Het EK Darts 2023 begint vandaag! Dit is het programma

Koen van Ekeren - 26 oktober 2023, 07:16

Vanavond begint het European Darts Championship! Het toernooi begint om 19:00 uur en er staan acht wedstrijden op het programma. Dit is het EK Darts schema van donderdag 26 oktober.

EK Darts 2023: programma donderdag

Alle wedstrijden van het EK Darts zijn live te volgen. In Nederland bekijk je de wedstrijden bij Viaplay, in België stem je af op de zender VTM 2. Alle wedstrijden worden in een best of 11 legs gespeeld. Je hebt dus 6 legs nodig om door te komen naar de laatste 16.

Twee Nederlanders komen op de openingsavond in actie. Danny Noppert is de eerste; hij staat al om 19:00 uur op het podium van de Westfalenhallen in Dortmund. Zijn tegenstander is publiekslieveling Andrew Gilding, die dit jaar verrassend de UK Open won.

Misschien de mooiste partij van de avond is het affiche tussen Michael Smith en Raymond van Barneveld. De partij wordt rond 22:00 uur gespeeld. Eerder op de avond speelt Dimitri Van den Bergh – de enige Belg op dit toernooi – tegen de wereldkampioen uit 2018: Rob Cross.

European Darts Championship 2023

legs
avg.
ronde
Laatste 32
Laatste 32
Laatste 32
Laatste 32
Laatste 32
Laatste 32
Laatste 32

Ook de nummer drie en vijf van de PDC Order of Merit zien we donderdagavond op het podium verschijnen. Gerwyn Price neemt het op tegen Keane Barry en Peter Wright – die al het hele kalenderjaar zoekende is – speelt zijn openingsduel tegen Gabriel Clemens.

Op vrijdagavond komen de andere drie Nederlanders in actie: Gian van Veen, Dirk van Duijvenbode en James wade.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *