Nieuws

Dimitri Van den Bergh staat in finale UK Open na zege op Damon Heta

Koen van Ekeren - 3 maart 2024, 21:21

Dimitri Van den Bergh staat voor de vierde keer in zijn carrière in de finale van een majortoernooi. The Dreammaker was vooral met zijn finishes ijzersterk en zette Damon Heta met 11-7 opzij. Later op de avond speelt Van Den Bergh de finale van de UK Open. Dat is tegen Luke Humphries of Ricky Evans.

Dimitri Van den Bergh in finale UK Open 2024

Damon ‘The Heat’ Heta was in zijn kwartfinale on fire en won met een geweldig gemiddelde (106) van Luke Littler. Dat niveau tikte Heta niet aan tegen Van den Bergh. De Australiër leek moeite te hebben met het tempo van de Belg, die veel tijd nam.

Toch was de start voor Heta prima, die op een 3-1 voorsprong kwam. Vervolgens kreeg Heta een breakpijl om de marge op vier legs te brengen, maar Van den Bergh – die slechts 80,60 gemiddeld gooide in de eerste sessie – bleef dankzij een 74-finish in de wedstrijd.

Daarna ging Van den Bergh steeds beter spelen – vooral de finishes waren ijzersterk, met een checkoutpercentage van 50%. Een van de hoogtepunten in de wedstrijd was de 132-finish bij een 5-5. Via Bullseye – T14 – D20 kwam Van Den Bergh op 6-5 voorsprong.

Grandioos was het vervolgens niet, maar Van den Bergh stond nog maar één leg af. Zo plaatst Van den Bergh zich voor de finale van de UK Open 2024, waarin hij het opneemt tegen wereldkampioen Luke Humphries of Ricky Evans. De finale wordt rond 22:30 uur gespeeld.

Met de finaleplek is Van den Bergh verzekerd van £ 50.000. Bij winst in de finale schrijft The Dreammaker liefst £ 110.000 bij. Het is de vierde majorfinale voor de Belg. Eerder bereikte hij dit tijdens de World Matchplay (2020 en 2021) en World Series of Darts (2021).

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *