Nieuws

Dave Chisnall wankelt, maar wint van Cameron Menzies

Koen van Ekeren - 16 december 2023, 17:51

Dave Chisnall is doorgedrongen tot de derde ronde van het WK Darts. Chizzy had het moeilijker dan verwacht tegen Cameron Menzies uit Schotland, maar boog een achterstand om in een 3-1 overwinning.

Dave Chisnall – Cameron Menzies

Dave Chisnall is de nummer 11 van de wereld en maakt een prima seizoen door, met onder meer drie European Tour-overwinningen. Tijdens de major-toernooien wil het dit jaar echter niet vlotten en ook tegen Cameron Menzies zag het er even slecht uit voor de Engelsman.

De favoriet speelde zonder vertrouwen. Menzies won de eerste set in respectievelijk 17, 20 en 16 darts. Dat Menzies er zoveel darts voor nodig had kwam met name door zijn gemiste dubbels (hij miste er liefst 12 van de 15), want zijn scorende gemiddelde was verbluffend hoog.

9Legs gewonnen7

In de tweede set kwam Chisnall veel beter in de wedstrijd, hij won de legs in 14 en 15 darts. Menzies gaf zich echter niet gewonnen en dwong een beslissende af door in 15 en 16 pijlen uit te gooien. Beide spelers hadden het moeilijk in de decoder, maar uiteindelijk trok Chisnall de cruciale leg naar zich toe: 1-1.

In de derde set deed Chisnall er nog een extra versnelling bij. Hij won de set in 3-0 (15, 11 en 18 legs) en nam voor het eerst in de wedstrijd de leiding. Menzies won vervolgens de eerste leg van de vierde set, maar liet vier kansen op een dubbel liggen, waardoor Chisnall gelijk kon maken. Via een 102-finish kwam Menzies opnieuw op voorsprong, waarna hij nog eens 5 pijlen miste. Chisnall dwong een decider af en raakte de dubbel vijf met zijn vierde wedstrijdpijl, waardoor hij na de kerstvakantie mag terugkeren voor de derde ronde van het WK Darts.