Nieuws

Danny Noppert verrast op Dutch Darts Masters met ruime zege op Nathan Aspinall

Koen van Ekeren - 26 januari 2024, 19:59

Danny Noppert is de Dutch Darts Masters 2024 geweldig begonnen met een onverwacht sterk optreden tegen Nathan Aspinall. De Nederlander zette de nummer vier van de wereld overtuigend opzij: 6-2.

Nathan Aspinall – Danny Noppert

De Dutch Darts Masters is onderdeel van de World Series of Darts. In die eerste ronde worden de acht PDC-spelers gekoppeld aan een Nederlander of Belg. Danny Noppert kreeg te maken met Nathan Aspinall.

Gezien de vorm van de laatste weken ging Aspinall de wedstrijd in als favoriet, maar The Freeze zat vanaf het begin goed in de wedstrijd. Via een 14-darter plaatste de Nederlander direct een break.

Aspinall sloeg direct terug met een zogeheten rebreak, maar daarna pakte Noppert vier legs op rij. Dat kwam ook door het weifelende optreden van Aspinall, die tot een moyenne van slechts 88 per drie pijlen kwam.

Verbaasd

Bij de eerste matchdart mikte Noppert via een 85-finish raak, waardoor hij zich voegt bij de kwartfinalisten van de Dutch Darts Masters. Noppert is ietwat verbaasd over zijn sterke optreden.

‘Ik heb een dramatisch WK gespeeld, vooral de dubbels liepen niet’, zei Noppert na afloop op de persconferentie. ‘De voorbereiding was ook niet top, het is een druk jaar’, lacht de Nederlander, die eind november voor de tweede keer vader werd.

Morgen (zaterdag) komt Noppert weer in actie. Hij speelt dan tegen de winnaar van het duel Michael Smith – Gian van Veen.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *