Nieuws

Boze Gerwyn Price geeft halverwege wedstrijd op: ‘absoluut treurig’

Koen van Ekeren - 12 februari 2024, 19:05

Opmerkelijk nieuws uit Wigan: Gerwyn Price heeft zijn wedstrijd op de Players Championship 1 tegen Brendan Dolan niet afgemaakt. Bij een 4-2 achterstand verliet de Welshmen het toernooi.

Gerwyn Price trekt zich terug

Price begon nog uitstekend aan de Players Championship 1 (een vloertoernooi van de PDC) en noteerde in zijn partij in de tweede ronde tegen Matthew Dennant (6-2 winst) nog een gemiddelde van bijna 110.

In de wedstrijd tegen Dolan gaf Price er na een 4-2 achterstand echter de brui aan. Naar verluidt heeft het te maken met de omstandigheden in Wigan. Verschillende darters zouden klagen over de kou.

De Instagram-post van Price.

Op Instagram deelde Price al snel een boze verklaring. ‘Absoluut treurige omstandigheden’, schrijft hij. ‘Helemaal naar Wigan reizen om in een professionele wedstrijd te spelen en vervolgens moeten spelen in omstandigheden die slechter zijn dan bij de amateurs.’

‘Ik heb nog nooit een wedstrijd opgegeven’, vervolgt Price. ‘Nou, dat ben ik morgen ook van plan om te doen.’ Op dinsdag staat opnieuw een Players Championship-evenement op de planning, maar Price lijkt dus niet aanwezig te zijn. ‘Balen, want mijn spel was echt goed vandaag en ik heb dit soort evenementen nodig.’

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *