Nieuws

Een unicum: meer Belgen op WK Darts dan ooit

Koen van Ekeren - 1 december 2023, 19:53

Dit jaar zijn er meer Belgen op het PDC World Darts Championship te bewonderen dan ooit. Vier Belgen reizen af naar Alexandra Palace in Londen om deel te nemen aan het WK Darts 2024.

Recordaantal Belgen op WK Darts

Liefst vier Belgen verdedigen de Belgische driekleur op het WK Darts. Allereerst zijn Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts er opnieuw bij. Zij dwongen een plek af door in de top 32 van de PDC Order of Merit te staan. Van den Bergh is de nummer 15 van de wereld en Huybrechts staat op plek 31.

Zij zijn geplaatste spelers en komen daarom in de tweede ronde van het wereldkampioenschap voor het eerst in actie. Van den Bergh neemt het op 22 december op tegen de winnaar uit het duel Dylan Slevin – Florian Hempel. Huybrechts speelt een dag tegen Richard Veenstra of Ben Robb.

Ook Mike De Decker is er weer bij. De Belg plaatste zich via de ProTour Order of Merit. Deze ranglijst is gebaseerd op het gewonnen prijzengeld in Players Championship- en European Tour-evenementen. Het is voor de vierde keer op rij dat De Decker deelneemt aan het WK. De Decker speelt op 19 december tegen Dragutin Horvat.

Wanneer komen de Belgen in actie?
18-12 | Mario Vandenbogaerde – Thibault Tricole
19-12 | Mike de Decker – Dragutin Horvat
22-12 | Dimitri van den Bergh – Dylan Slevin/Florian Hempel
23-12 | Kim Huybrechts – Richard Veenstra/Ben Robb.

De vierde Belg die zich voor het WK heeft geplaatst is Mario Vandenbogaerde. Ook hij dwong dat af via de ProTour Order of Merit. De 50-jarige Super Mario is de oudste Belgische darter op het WK en doet voor het eerst mee aan het prestigieuze toernooi. Op 18 december speelt Vandenbogaerde in de eerste ronde tegen Thibault Tricole.

Het WK Darts 2024 gaat op vrijdag 15 december van start. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het wereldkampioenschap? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron foto: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *