Nieuws

Andy Baetens als eerste Belg ooit naar WK-finale op Lakeside

Koen van Ekeren - 9 december 2023, 19:19

De beast mode van Andy Baetens houdt aan. De Belg zette op Lakeside Dennis Nilsson met 5-2 opzij en staat in de finale van het WDF World Championship. Daarin treft hij zondagavond in ieder geval een Nederlander.

Andy Baetens in finale Lakekeside

De finaleplek kreeg Baetens niet cadeau. De Belg kwam moeizaam in de wedstrijd en verloor de eerste set met 3-2. Daarna plaatste Baetens een versnelling en in de tweede set gaf hij geen leg weg. Alle drie legs gingen in vijftien pijlen uit.

In de twee resterende legs hetzelfde verhaal. De set die Larsson begon liep opnieuw uit op een beslissende vijfde leg, die de Zweed won. Het antwoord van Baetens mocht er vervolgens zijn. Hij reeg de triples aaneen en via een 11-darter zette hij een stand van 2-2 op het bord.

Ook in de derde set gaf Baetens geen leg weg, waardoor hij voor het eerst in de wedstrijd een voorspong nam. Spannend werd het vervolgens pas in de laatste set. Bij een 2-2 stand in legs leek Nilsson de marge terug te brengen naar 4-3, maar Strongman was uiterst slordig op zijn dubbels. In zijn eerste matchdart sloeg Baetens gedecideerd toe, waardoor de eerste finale voor een Belg op een Darts-WK een feit is.

Baetens gooide acht maximale scores, twee 100+-finishes (125 en 131) en kwam tot een gemiddelde van 94. In de finale neemt Baetens het in ieder geval op tegen een Nederlander. Dat is Chris Landman of Jelle Klaasen. Zij spelen vanavond om 21:30 uur.

Bron afbeelding: Chris Sargeant (Tip Top Pics)

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carriรจre als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *