Nieuws

Peter Wright gooit bizarre 110-finish: ‘dit heb ik nog nooit gezien’

Koen van Ekeren - 13 april 2024, 11:23

Tijdens de wedstrijd tegen Gabriel Clemens toverde Peter Wright op de International Darts Open een opmerkelijke finish uit de hoge hoed. De Schot gooide een gedurfde 110-finish op een manier die zelden wordt vertoond.

Opmerkelijke 110-finish Peter Wright

In de eerste leg tegen Gabriel Clemens hield Peter Wright na twaalf pijlen 110 punten over. De markante Schot kreeg een kans om gelijk te breaken, en besloot te gaan voor de moeilijkst denkbare weg: triple 20 en Bullseye.

‘Oh mijn hemel, Peter Wright, wow!’, schreeuwde commentator Dan Dawson nadat de Schot raak mikte. De keuze van Snakebite is opmerkelijk, want met twee pijlen in de hand kiezen darters er doorgaans altijd voor om eerst weg te zetten op een dubbel, die makkelijker is te raken.

‘Ik denk niet dat ik ooit eerder zo’n 110-finish heb gezien’, schrijft iemand op Twitter. ‘De meest wilde checkout sinds Whitlock’, jubelt een ander, verwijzend naar de 150-finish met drie keer bullseye bij de Dutch Darts Championship in 2022.

Wright had duidelijk vertrouwen en nam tegen Clemens een 4-1 voorsprong. Die royale voorsprong gaf Snakebite (weer eens) weg, want de Duitser won ondanks een schraal gemiddelde van 86 alsnog.

Bekijk ook de pagina van de International Darts Open 2024 voor het speelschema en alle uitslagen.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *