Nieuws

Superieur Wales wint World Cup of Darts 2023

Koen van Ekeren - 18 juni 2023, 22:06

Wales heeft zich gekroond tot winnaar van de World Cup of Darts 2023. In een eenzijdige finale waren Gerwyn Price en Jonny Clayton veel te sterk voor Schotland: 10-2.

Winnaar World Cup of Darts 2023

Drie jaar geleden won Wales voor de eerste keer in de geschiedenis de World Cup of Darts – toen nog voor een zaal zonder publiek. Drie jaar later pakt het koppel Price-Clayton opnieuw de titel. In de halve finale kwam Wales nog goed weg tegen België, maar Schotland was geen partij.

Een wedstrijd was het nooit. Met een 1-5 voorsprong ging Wales de pauze in en Schotland (met Peter Wright en Gary Anderson) verschafte zichzelf slechts twee kansen op een dubbel. Een van de hoogtepunten was de 104-finish van Price die Wales daarmee op een voorsprong van twee breaks zette.

Na de pauze kreeg Schotland kansen om de marge te verkleinen, maar bij de dubbels stond het vizier niet op scherp. Hoe anders was dat voor met name Price, die ook nog eens een 116-finish noteerde en een 1-8 voorsprong op het bord zette.

Twee legs later deed Clayton dit kunstje over, want via wederom een 116-finish was Wales nog maar één leg verwijderd van de tweede World Cup-zege. Bij de eerste kans liet Price drie wedstrijdpijlen liggen, maar een beurt later was het via Clayton wel raak.

Foto: Jonas Hunold/PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren