Nieuws

Breaking: Van Gerwen doet NIET mee aan World Cup of Darts 2023

Koen van Ekeren - 14 juni 2023, 13:18

Michael van Gerwen heeft zich teruggetrokken voor de World Cup of Darts 2023. Dit maakte de dartsbond PDC zojuist bekend. De Vlijmenaar wordt vervangen door Dirk van Duijvenbode.

Van Gerwen mist World Cup of Darts 2023

Michael van Gerwen had maandag een tandheelkundige ingreep en is niet voldoende hersteld om komend weekend deel te nemen aan de World Cup of Darts. Dit is een landentoernooi waarbij darters in koppels voor hun land uitkomen. Donderdagavond begint het toernooi.

Na Van Gerwen is Dirk van Duijvenbode de op een na hoogst gerangschikte Nederlandse speler in de PDC Order of Merit. Hij vormt voor het tweede jaar op rij een koppel met Danny Noppert.

‘Het is erg teleurstellend voor mij dat ik dit jaar niet op het WK kan spelen, vooral omdat ik me goed voelde over mijn wedstrijd na het winnen van de Premier League en US Darts Masters”, zegt Van Gerwen in het persbericht. ‘Ik wens Danny en Dirk veel succes dit weekend en ik hoop dat ze een vijfde WK voor Nederland winnen.’

Voor het speelschema heeft de afzegging van Van Gerwen nauwelijks gevolgen. Nederland is nu het derde geplaatste land (in plaats van het tweede) en komt nog steeds pas in de tweede ronde voor het eerst in actie, na de groepsfase. Dit geldt ook voor Engeland, Wales en Schotland.

De World Cup of Darts begint donderdag 15 juni. In een artikel lees je over het speelschema van de World Cup of Darts op donderdag.

Bron afbeelding: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren