Nieuws

Weergaloze Van Gerwen schittert in Premier League-finale en pakt recordtitel

Koen van Ekeren - 25 mei 2023, 22:53

Michael van Gerwen is opnieuw de koning van de Premier League Darts. De drievoudig wereldkampioen was in de finale veel te sterk voor Gerywn Price: 11-5. Daarmee is de zevende Premier League-titel voor Van Gerwen binnen, een record.

Michael van Gerwen wint Premier League Darts

In de volle O2 Arena in Londen, gevuld met 11.000 uitzinnige fans, streden de voormalig wereldkampioenen om omgerekend 316.000 (!) euro aan prijzengeld. Voor Gerwyn Price was het zijn eerste Premier Leage-finale.

Cruciaal was de zesde leg van de wedstrijd, waarin Michael van Gerwen de hoogst mogelijke finish van 170 gooide. Het was de eerste break van de wedstrijd en de opmaat van een galavoorstelling van Van Gerwen, die de laatste weken niet eens in grootse vorm verkeerde – in tegenstelling tot Price.

Van Gerwen won ook de resterende vier legs en liep uit naar een royale 2-7 voorsprong. Voor de pauze deed Price iets terug via een imposante 161-finish, en na vier gemiste pijlen van Van Gerwen kwam de Welshmen zelfs terug tot 4-7.

Uitslagen Premier League Play-offs
Halve finales
Gerwyn Price – Jonny Clayton 10-2
Michael van Gerwen – Michael Smith 10-8
Finale
Michael van Gerwen – Gerwyn Price 11-5

Spannend kon de in topvorm verkerende Price het echter niet meer maken. Met een indrukwekkende 11-darter plaatste Van Gerwen meteen een break terug en omdat Price onzorgvuldig omsprong met zijn dubbels, liep Van Gerwen uit naar een 4-9 voorsprong.

Een spectaculaire 150-finish bracht Van Gerwen naar de rand van de overwinning. Price kreeg nog twee pijlen om de wedstrijd te verlengen, maar miste en zag Van Gerwen direct toeslaan. Daarmee heeft Van Gerwen zijn record van zeven Premier League-titels binnen en laat hij Phil Taylor (zes keer winnaar) achter zich.

Van Gerwen haalde een gemiddelde van 105, gooide drie ton-plus finishes en wint 275.000 Britse pond, ruim 316.000 euro.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren