Nieuws

Opgeleefde Peter Wright wint Nordic Darts Masters 2023

Koen van Ekeren - 21 januari 2023, 23:22

Peter Wright lijkt zijn vormdip te boven. De Schot won vanavond zijn eerste PDC-titel van 2023, door beslag te leggen op de Nordic Darts Masters. In de finale won Wright het titanengevecht van Price: 11-5.

Nordic Darts Masters 2023

Met Peter Wright en Gerwyn Price stonden zaterdagavond twee geplaagde ex-wereldkampioenen in de finale. Wright won het afgelopen kalenderjaar geen major en lag snel uit het World Championship Darts. Price stelde ook teleur op het WK Darts en verloor zijn nummer één positie op de wereldranglijst.

Tijdens de Nordic Darts Masters – een toernooi dat onderdeel is van de World Series of Darts – lieten de darters weer wat bravoure zien. Vooral de route die Wright aflegde naar de finale mocht er zijn. In de kwartfinale won Snakebite van Michael van Gerwen en via een 11-8 zege op wereldkampioen Michael Smith stelde de markante Schot een finaleplek veilig.

Die finale werd nooit een wedstrijd. Al bij de eerste break stond het 5-0 voor Wright, mede dankzij drie (!) 100+-finishes. Leg één ging via 104 uit, waarna Wright een break plaatste door 149 uit te gooien. Met een checkout van 140 bracht Wright de marge in stijl naar vijf.

In de kwartfinale en halve finale noteerde Price nog gemiddeldes van boven de 100, maar tegen Wright kwam The Iceman er scorend niet aan te pas. Kansen op dubbels kreeg hij, mede door de meedogenloos finishende Wright, zelden, die uitliep naar een 9-2 voorsprong. Via onder meer finishes van 140 en 156 vocht Price zich terug tot 9-5, maar voor Wright kwam de titel niet meer in gevaar.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren