Nieuws

Michael Smith trekt WK-vorm door en wint Bahrain Darts Masters

Koen van Ekeren - 14 januari 2023, 12:58

De kersverse wereldkampioen Michael Smith blijft maar winnen. Ook het eerste televisietoernooi van 2023 is een prooi voor de Engelsman: de Bahrain Darts Masters. In de finale versloeg Smith Gerwyn Price met 6-2.

Bahrein Darts Masters 2023

De Bahrein Darts Masters was het eerste toernooi van de World Series of Darts 2023. Het toernooi begon op donderdag 12 januari en op vrijdag 13 januari werden de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt.

Met de titel zet Smith – ooit nog een eeuwige nummer 2 – een indrukwekkende reeks neer. Smith won in november de Grand Slam of Darts, kroonde zich begin deze maand tot WK Darts-kampioen en is nu ook de sterkste in de Bahrein Darts Masters. Dit levert hem 20.000 Britse Pond aan prijzengeld op en het is zijn derde overwinning in de World Series.

In de eerste ronde won Smith eenvoudig van Abdulnasser Yusuf: 6-1. Tegen Dimitri Van den Bergh keek de nieuwe nummer één van de wereld tegen een 1-3 achterstand aan, maar toonde Smith veerkracht met een 6-4 overwinning. Een 7-5 overwinning op Raymond van Barneveld bracht Smith naar de finale.

In een vermakelijke eindstrijd kwam Smith op een 7-3 voorsprong tegen Price. Geholpen door gemiste matchdarts knokte Price zich terug tot 7-6, maar hij was niet in staat om 97 uit te gooien en een beslissende leg te forceren. Zo wint Smith de eerste editie van de Bahrein Darts Masters.

Aan het toernooi namen acht PDC-toppers deel: Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, Luke Humphries, Rob Cross, Jonny Clayton, Dimitri Van den Bergh en Raymond van Barneveld . Ook waren er zes Aziatische genodigden en twee Bahreinse qualifiers. Michael van Gerwen was er vanwege vakantie niet bij.

De World Series of Darts 2023 gaat om 20 en 21 januari verder met de Nordic Darts Masters. In Nederland wordt het toernooi live uitgezonden op Viaplay. Het PDC-circus reist voor de World Series of Darts ook af naar Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Het slotakkoord is in Nederland, waar de World Series of Darts Finals worden georganiseerd.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren