Nieuws

Bekijk de loting van de Poland Darts Masters 2023!

Koen van Ekeren - 6 juli 2023, 20:54

De Poland Darts Masters 2023 staat bijna op het punt om van start te gaan in Warschau. Dit World Series of Darts-evenement brengt de beste spelers uit de dartswereld naar de Poolse hoofdstad voor een prachtig weekend met spannende wedstrijden.

Poland Darts Masters

Het toernooi vindt op vrijdag 7 juli en zaterdag 8 juli plaats in Warschau. Zestien spelers strijden om een prijzenpot van £60.000. In Nederland is het toernooi te zien bij Viaplay. In België kun je het evenement volgen bij PDC TV, maar daar is een abonnement voor nodig.

De wedstrijden beginnen met de acht PDC-sterren tegen acht vertegenwoordigers uit Oost-Europa. De Poolse nummer één, Krzysztof Ratajski, neemt het op tegen de als vierde geplaatste Rob Cross. Andere boeiende wedstrijden zijn onder meer die van Michael van Gerwen tegen Adam Gawlas en Dimitri Van den Bergh tegen Karel Sedláček.

Loting Poland Darts Masters 2023

Er is vandaag geloot voor de Poland Darts Masters 2023. Dit is het speelschema:

Finale

za 8 jul.

Halve finale

za 8 jul.

Laatste 16

vr 7 jul.

legs
avg.
HUN
Nándor Major
0
79.76
POL
Lukasz Waclawski
3
83.03

Aantal legs

De wedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld over een best of 11 legs, waarbij de speler die het eerste zes legs wint de wedstrijd wint. De kwartfinales zijn op zaterdagmiddag en worden gespeeld over maximaal 19 legs. Bij de halve finales en finale wordt er gespeeld in een best of 21 legs.

Het is het vierde World Series of Darts-evenement van het jaar. De eerste edities werden gewonnen door Michael Smith (Bahrein), Peter Wright (Noorwegen) en Michael van Gerwen (Verenigde Staten).

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren