Koopadvies

Dit professionele PDC-dartbord is nu spotgoedkoop

Koen van Ekeren - 12 november 2023, 15:54

De Unicorn Eclipse HD2 werd vier jaar lang gebruikt in alle grote PDC-televisietoernooien, waaronder het WK Darts. In die periode kostte het dartbord zo’n 90 euro. Nu is hij opvallend scherp geprijsd op Bol.com, waar je hem voor drie tientjes op de kop tikt.

Unicorn Eclipse HD2

Tegenwoordig zien we de dartborden van Winmau op het toneel, maar tussen 2017 en 2021 werd er bij grote PDC-toernooien gespeeld met de Unicorn Eclipse HD2. Dit is een hoogwaardig dartbord, met een dunne bedrading en vooral stijlvolle uitstraling.

Het dartbord van Unicorn is nu opvallend goedkoop. Ooit was de adviesprijs 89,99 euro, nu haal je hem voor 29,99 euro in huis. Dit is een lage prijs voor een dartbord in dit segment, want voor een vergelijkbaar professioneel dartbord betaal je doorgaans 50 euro of meer.

Dat de prijs zo laag is, heeft waarschijnlijk te maken met dat de Eclipse HD2 al een tijdje een opvolger heeft: de Unicorn Eclipse Ultra. Die is op verschillende vlakken beter. De bedrading (het ijzerdraad dat de scoringsvlakken van elkaar scheidt) is bijvoorbeeld 33 procent dunner geworden.

Moet je hem kopen?

Toch is de Unicorn Eclipse HD2 nog steeds een meer dan prima dartbord. Hij blinkt alleen niet geweldig uit in levensduur, ten opzichte van de Eclipse Ultra en de Winmau-dartborden slijt hij bijvoorbeeld sneller. Wel is het nog steeds een van de stijlvolste dartborden die we hebben gezien.

Ben je niet van plan om dagelijks te gooien, maar wil je wel een high-end dartbord aan de muur? Dan is de Unicorn Eclipse een uitstekende koop. Voor de doorgewinterde darter raden we een dartbord aan met een betere levensduur, zoals de Winmau Blade 6. Die is nu ook in de aanbieding en kost 51,89 in plaats van 59,95 euro.

Bekijk ook het artikel Dartbord kopen? Hier moet je op letten voor meer advies.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Beste,
Heb de eclipse HD2 gehad de ultra blade 5, blade6 de dual core en de triple core.
De triplecore ging heel lang mee.
Nu speel ik op de supamatch 5 van nodor en dit is het beste bord tot nu toe voor mij persoonlijk.

Ik heb mij zo’n bord aangeschaft maar denk niet dat het de kwaliteit is van tevoren, de cijfer ring is gewoon van plastiek en zijn erop geklikt en vallen er gewoon af, het bord heeft harde stukken en den bull is gewoonweg mismaakt, jammer dat ik hier blijkbaar geen foto’s kan plaatsen want dan kon ik het bewijzen. Het is gewoon een bord 2de keuze zou je zeggen en daar staat dan PDC op, een geluk dat ik nog een cijfer ring had liggen van mijn Blade 6.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *