Nieuws

Unicorn lanceert Eclipse Ultra dartbord (en dit is er veranderd)

Koen van Ekeren - 2 oktober 2021, 18:16

Dartfabrikant Unicorn heeft een nieuw dartbord gelanceerd: de Unicorn Eclipse Ultra. Het is de opvolger van de populaire Eclipse HD2 Pro. De bedrading is veel dunner geworden, wat volgens Unicorn moet leiden tot hogere gemiddelden.

Unicorn Eclipse Ultra: het nieuwe dartbord van de PDC

Unicorn is de dartbord-leverancier van de PDC. In de afgelopen jaren leverde de fabrikant de Eclipse HD2, maar vanaf dit weekend zien we de nieuwste Eclipse HD2 Pro terug op het toneel. Dat gebeurt tijdens de World Grand Prix in Leicester.

De Unicorn Eclipse Ultra heeft een adviesprijs van € 89,95 en is tot 2022 te zien bij alle PDC-toernooien. Dit is er ten opzicht van de Eclipse HD2 Pro veranderd:

1. Dunnere bedrading

Volgens Unicorn moet de Eclipse Ultra zorgen voor hogere gemiddelden. De bedrading (het ijzerdraad dat de scoringsvlakken van elkaar scheidt) is liefst 33 procent dunner geworden, waardoor er meer ruimte ontstaat om triples en dubbels te raken.

Hetzelfde geldt overigens voor de bullseye. Ook daar is het ijzerdraad – Unicorn noemt het de Ultra Spider – dunner geworden. Hierdoor moet het ietsjes gemakkelijker worden om de bull of bulsseye te raken.

2. Betere levensduur

Unicorn maakt misschien wel de mooiste dartborden, maar ze blinken niet uit in levensduur. Met de Eclipse Ultra moet dat beter worden, want de kwaliteit van het sisal zou beter zijn. Hierdoor ziet het dartbord er niet alleen nog beter uit, maar gaat hij ook langer mee.

Lees ook: Dartbord onderhouden: 7 tips voor een lange levensduur

Of het dartbord inderdaad minder snel slijt, zal nog moeten blijken. Binnenkort verschijnt op deze website een uitgebreide review, dus blijf DartsKing vooral volgen om op de hoogte te blijven.

3. Vernieuwde cijferring

De Eclipse Ultra heeft ook een nieuw ontworpen cijferring. De cijfers zorgen voor extra helderheid en focus – zeker bij het gebruik van een verlichtingsring. Verder zijn de cijfers niet van kunststof, maar van metaal. Sterk genoeg om een verdwaalde pijl mee op te vangen.

4. Hogere prijs

De Unicorn Eclipse Ultra heeft een adviesprijs van € 89,95. Daarmee is hij een paar tientjes duurder dan zijn voorganger, de Eclipse HD2. Die is inmiddels in prijs gezakt en kost bij de meeste webshops zo’n € 67.

Lees ook: De 6 beste dartborden van 2021 | Dartbord reviews

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *