Nieuws

De 7 leukste Sinterklaascadeaus voor de darter

Koen van Ekeren - 10 november 2022, 17:06

Sinterklaas is bijna in het land en dat betekent dat alle kinderen – en ook volwassenen – uitkijken naar een volle zak (of schoen) met cadeaus. Voor een liefhebber van darts is het niet zo moeilijk om leuke en betaalbare Sinterklaascadeaus te bedenken. We geven je inspiratie met 7 tips!

Sinterklaascadeaus voor de darter

Er bestaan heel wat leuke gadgets waar iedere darter iets aan heeft en die niet zo duur zijn. Ideaal om te geven als Sinterklaascadeau.

1. Flight Selector (€6,45)

Winmau Flight Selector

Een leuk en betaalbaar Sinterklaas cadeau waar iedere darter wat aan heeft, is de Winmau Flight Selector. Dart flights zijn er in verschillende vormen. Grotere flights hebben een groter draagvlak en laten de pijl stabieler vliegen. Kleinere flights hebben minder luchtweerstand en zijn geschikter voor spelers met een snellere worp.

Welk type bij jou past, ervaar je het best door met de verschillende flights te experimenteren. Met de Winmau Flight Selector haal je de drie populairste vormen in huis: standaard, slim en pear.

2. Snakebite Practice Rings (€14,90)

Iedere darter wil zichzelf verbeteren en de Snakebite Practice Rings van Peter Wright zijn een vermakelijke en effectieve manier om dat te doen. De trainingsringen helpen de darter om het groeperen van de dartpijlen te oefenen. Het is ook een manier om specifieke scoregebieden aan te pakken en je algehele spel te verbeteren.

De doos wordt geleverd met twee sets ringen. Elke set heeft 5 gekleurde ringen van verschillende groottes – voor de beginner tot pro. Probeer drie pijlen in de grootste oefenring te krijgen en doe dat in een steeds kleinere ring. Online geeft Red Dragon uitleg over 4 alternatieve spellen die je kunt spelen met de Snakebite Practice Rings.

3. Dry Wipe Scoreboard (€13,95)

Winmau Dry Wipe scoreboard dubbelzijdig

Natuurlijk kun je de stand bijhouden met een app, maar nog leuker (en beter) is het om dat met een darts whiteboard te doen. Dit kleedt je dartruimte leuk aan en bovendien leer je schrijven op een manier zoals dat ook bij competitiewedstrijden en toernooien wordt gedaan.

De Dry Wipe Scoreboard vinden we een van de mooiste. Het is een whiteboard die voldoet aan de officiële richtlijnen en dus ook gebruikt kan worden bij toernooien. Hij is dubbelzijdig, met een witte en zwarte zijde. Je kunt er een X01-spel mee bijhouden, maar ook Tactics of Cricket.

4. Dart Dock (€17,95)

Darters hebben vaak meerdere sets dartpijlen. Maar waar laat je ze? In deze Winmau Blade 6 Dart Dock bijvoorbeeld. De dartpijlhouder is een miniatuurversie van de Winmau Blade 6. Zo berg je je dartpijlen netjes op, en prik je ze nog maar eens in de triple 20!

5. Dart Case (€15,95)

Urban Dart Case Red Winmau

Ga je op pad voor een wedstrijd of toernooi, dan wil een darter zijn of haar pijlen netjes kunnen opbergen. De Winmau Urban Darts Case is compact, maar biedt genoeg ruimte voor 2 sets dartpijlen. Zo heb je altijd een reserveset bij je. Ook zijn er vier losse vakken waar je flights in passen, evenals zes vakken voor reserveshafts.

6. Razor Edge dartpijlen (€37,40)

Razor Edge dartpijlen

Een darter kan niet genoeg dartpijlen hebben, dus een nieuwe set is altijd een goed cadeau. Er is een heleboel keuze (kijk maar eens rond op de dartpijlen-pagina), maar het is het veiligst om dartpijlen te kiezen die een klassieke grip hebben en daarmee bij het merendeel van de darters goed in de hand liggen.

Een daarvan is de Red Dragon Razor Edge Black. Voor dartpijlen van deze kwaliteit zijn ze scherp geprijsd en de zwarte coating geeft de set een hoogwaardige uitstraling. De agressieve razor edge grip over de gehele lengte van de barrel zorgt dat de pijl bij verschillende werpstijlen tot zijn recht komt. Twijfel je over het dartpijl gewicht? 23 of 24 gram is de meest veilige keuze.

7. Checkout Carpet Mat (€42,95)

Designa Checkout Carpet Mat

Met deze fraai vormgegeven Designa Checkout Carpet Mat bescherm je niet alleen de vloer (en je pijlen), maar zijn checkouts ook altijd binnen bereik. Zo leer je snel wat de ideale manier is om tot een mooie uitgooi te komen. Bovendien toont de mat de officiële werplijn (237 centimeter), zodat je altijd goed staat.

De mat is van tapijt en dankzij de rubberen antislip onderlaag blijft hij goed liggen. Qua kleur heb je de keuze uit blauw, groen en rood.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren