Apps

Dart-app DartVision introduceert levensechte dartbots

Koen van Ekeren - 11 maart 2023, 20:19

Spelen tegen levensechte dartbots: het kan nu met de DartVision-app. In de app heb je de keuze uit 19 niveaus: van de absolute beginner tot living legend. Uniek is dat de dartbots zeer realistisch zijn geprogrammeerd, wat het darten tegen een computer veel spannender en enerverender maakt.

Meest realistische dartbot

De DartVision-app – beschikbaar voor zowel iOS als Android – is een relatief nieuwe dart-app, die de functies blijft uitbreiden. De nieuwste versie (1.2.0) voegt een dartbot-functionaliteit toe, waardoor er altijd iemand in de buurt is om de strijd mee aan te gaan: je virtuele tegenstander.

Anders dan bij de dart-apps die we kennen is die virtuele tegenstander allesbehalve voorspelbaar. Bij de negentien niveaus staat een gemiddelde: dit getal geeft aan wat je ongeveer van het niveau kan verwachten. Maar net als jij of een echte tegenstander kan de dartbot te maken hebben met een goede, of juist mindere dag. Wedstrijden blijven op deze manier spannend – ook als je in een leg op grote achterstand staat.

Darten tegen dartbot met DartVision

Om de nieuwe functie uit te proberen, heb je versie 1.2.0 van DartVision nodig. Zorg dus dat je de app hebt geüpdatet. Zo neem je het op tegen een dartbot:

  1. Open de DartVision-app en tik op ‘Start een wedstrijd’;

  2. Selecteer bij ‘Spelers’ de optie ‘Dartbot’;

  3. Tik op de knop met drie puntjes om een van de negentien dartbots uit te kiezen.

    Gebruik de slider om het niveau van de dartbot te bepalen. Het getal achter iedere naam staat voor het darts gemiddelde per 3 pijlen.

  4. Tik op ‘Selecteer’ om de dartbot te kiezen en start de wedstrijd.

Leuk is dat de DartVision-app tijdens het spelen van een wedstrijd visualiseert waar de dartpijlen van de dartbot belanden. De scores worden ook omgeroepen door de mastercaller, dus je kunt ook alvast doorlopen naar de oche en luisteren wat je tegenstander heeft gegooid. De app is volledig gratis en ook beschikbaar voor tablets.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren