Apps

Darten tegen computer: 4 goede (en gratis) apps

Koen van Ekeren - 5 april 2020, 18:06

In je eentje darten hoeft nooit saai te zijn, want met een app is het mogelijk om de strijd te binden met een virtuele tegenstander. Maar wat zijn goede apps om tegen de computer te darten? We noemen onze vier favoriete dart-apps waarin je het kunt opnemen tegen een dartbot.​

Darten tegen computer

Van een beetje competitie wordt iedereen beter, en door te darten tegen computer krijg je die ook als je alleen thuis staat te gooien. Ideaal is dat je bij de apps die we noemen het niveau van de dartbot kunt bepalen, waardoor jij en je virtuele tegenstander nauwelijks voor elkaar onderdoen.​

1. Dartcounter

Een van onze favoriete apps is Dartcounter. Het is een van de meest uitgebreide apps waarbij vrijwel alle functies gratis te gebruiken zijn. Waaronder dus spelen tegen een dartbot. Met een regelaar bepaal je vooraf nauwkeurig wat het gemiddelde van je dartbot moet zijn. Het laagste in te stellen gemiddelde is 20; het hoogste 120.

Tegen de dartbot zijn cricket en de X01-spellen te spelen, zoals 301, 501 of 701. Eventueel kun je hierbij de regels veranderen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat je geen dubbel hoeft te gooien om uit te gooien (Straight Out), of laat je een leg pas beginnen als je een dubbel gooit (Double In).

En terwijl je strijd aangaat met de dart computer, houdt de app veel statistieken bij. Zo zie je onder meer wat je gemiddelde is, je uitgooipercentage, beste leg, hoogste finish en hoe vaak je 40+, 60+, 80+, 100+, 120+, 140+, 160+ en 180 hebt gegooid. Als je bent ingelogd met een account worden de gespeelde wedstrijden opgeslagen, zodat je je progressie kunt bijhouden.​

2. Russ Bray Scorer

In Russ Bray Scorer hoor je de stem van de beroemde en gelijknamige mastercaller van de PDC. Darten tegen de computer kan daar in X01-spellen en cricket. De app is gratis, maar wordt pas de moeite waard als je de volledige versie van € 5,49 aanschaft. Bij de gratis versie kun je namelijk bij X01 alleen kiezen voor het spelen vanaf 201. Bovendien krijg je enkel de kans om het op te nemen tegen de allerslechtste robot, waardoor de app snel verveelt.

Vervelen doet de volledige versie van de app niet. Leuk is dat de app in een animatie (zie afbeelding hierboven) laat zien waar de pijlen van de dartbot terechtkomen. Zo is het ook spannend als je virtuele tegenstander aan de beurt is. Bovendien kun je het ook in toernooiverband tegen dartbots opnemen en je virtuele prijzenkast vullen. De dartbot is er in tien verschillende vaardigheidsniveaus.

Elke wedstrijd wordt geregistreerd met gedetailleerde statistieken, waaronder het gemiddelde, de hoogste uitgooi, de hoogste worp en een scoretabel (60+, 100+, 140+, 180’s).​

3. My Dart Training

Een van de meest gewaardeerde dart apps is My Dart Training, helaas alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. De app is erg geliefd bij gevorderde darters, die het gebruiken om hun trainingsresultaten te documenteren. Door de uitgebreide statistieken herken je je zwakke punten, die je met de vele spelvormen specifiek traint.

Bij verschillende spelvarianten kun je ook darten tegen computer, met de zogeheten CPU Mode. Er 15 verschillende cpu-niveaus, dus je vindt gemakkelijk een dartbot die gewaagd aan je is. De wedstrijdstatistieken zijn eenvoudig op te slaan in Google Drive en je kunt ze vergelijken met andere darters over de hele wereld.​

4. Dartsmind

Tot slot een app die er alleen is voor de iPhone en iPad: Dartsmind. Van het viertal ziet deze app er grafisch het meest gelikt uit. Het is een app die we er graag bij pakken wanneer we alleen staan te gooien, vanwege de vele leuke en afwisselende spelvormen die er zijn. Veel daarvan zijn ontzettend leuk om alleen te spelen, zoals Bob’s 27, Random checkout en Bermuda.

Bij de X01-spellen en cricket is het ook mogelijk om te spelen tegen een dartbot. Helaas moet je de app daarvoor upgraden naar de Pro-versie, dit kost € 3,49 per drie maanden. Naast het kunnen spelen tegen een dartbot krijg je uitgebreidere dartstatistieken, een checkout-hulpje voor tijdens het uitgooien en meer.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *