Apps

Darts score-app DartVision heeft nu ook tablet-versie

Koen van Ekeren - 8 januari 2023, 20:58

De nieuwe app DartVision heeft de app uitgebreid met een veelgevraagde functie! Vanaf nu biedt de darts score-app ondersteuning voor Android-tablets en iPads, waarmee het invoeren van de score nog gemakkelijker wordt.

Tablet-versie voor DartVision

Begin december was de DartVision-app voor het eerst beschikbaar in de App Stores. De intuïtieve darts score-app (voor iOS en Android) is volledig gratis en geeft inzicht in unieke statistieken. Je genereert er bijvoorbeeld een heatmap mee en je ziet op welke dubbel en triple je het nauwkeurigst bent.

De ontwikkelaar blijft DartVision uitbreiden met nieuwe functies, waarbij er wordt geluisterd naar de wensen die gebruikers delen in de community. Een veelgevraagde functie was ondersteuning voor iPads en tablets. De tablet-versie is nu beschikbaar in de App Stores van iPadOS en Android.

De iPad- en Android-app van DartVision biedt dezelfde functies als de smartphone-versie, maar is geoptimaliseerd voor gebruik op tablet. Dit betekent dat gebruikers van de app nu op een groter scherm kunnen werken, waarmee het invoeren van de score nog gemakkelijker wordt. Vaak is één snelle tik voldoende en kan het invoeren ook zonder de zoomfunctie te gebruiken.

Darts score bijhouden met iPad

De tablet-versie leent zich ook goed voor het bijhouden van scores tijdens toernooien. Voor een schrijver is het met DartVision niet nodig om snel te kunnen rekenen: door op het virtuele dartbord te tikken geef je aan waar er is gegooid. Vervolgens wordt zowel de gegooide score van een beurt als de totaalscore automatisch berekend.

Een ander voordeel is dat de spelers na afloop statistieken zien van de gespeelde wedstrijd – iets wat je mist als de score met pen en papier wordt bijgehouden. Via de Deel-knop bewaar je de statistieken.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren