Nieuws

Andy Baetens wint PDC Tour Card en mag zich meten met de besten

Koen van Ekeren - 13 januari 2024, 19:03

Andy Baetens heeft vandaag de dagzege gepakt op de European Q-School, waarmee hij zeker is van een PDC Tour Card. Daarmee kan ‘The Beast from the East’ de overstap maken naar de PDC.

Baetens pakt PDC Tour Card

Na de eerste twee dagen van de European Q-School zag het er nog slecht uit voor Baetens. In de tweede ronde lag de Belg er na de tweede ronde uit en vrijdag was de eerste ronde al het eindstation.

Vandaag slaagde Baetens erin om het beest in hem aan te wakkeren. In de eerste ronde had de Lakeside-winnaar een lastige opponent met WK-deelnemer Jeffrey de Graaf, maar hij won overtuigend met 6-0. In de tweede ronde (laatste 64) keek Baetens tegen de Duitser Michael Unterbuchner tegen een 0-4 achterstand aan, en won alsnog: 6-5.

Daarna werden landgenoot Born Van Put (6-1), de Tsjech Alexander Masek (6-3), de Duitser Paul Krohne (6-3) en de Tsjech Vitezslav Sedlak (6-3) relatief eenvoudig opzij gezet. De finale liep uit in een beslissende leg, die Baetens in 16 pijlen besliste: 6-5.

Wat kan hij met de tourkaart?

Met de PDC Tour Card is Baetens komend jaar onderdeel van het PDC-circuit. Hij kan zich zo kwalificeren voor majors en European Tour-evenementen. Ook mag hij meedoen aan de dertig Players Championship-evenementen. Dit zijn de vloertoernooien van de PDC.

Baetens was het afgelopen jaar een klasse apart op het WDF-circuit. De Belg won meerdere toernooien en won in december als grote titelfavoriet het iconische toernooi op Lakeside. Eerder liet Baetens al bij de European Tour in Wieze zien mee te kunnen met het PDC-geweld. In de derde ronde verloor hij nipt van Luke Humphries.

Lees ook: Q-School 2024 op zaterdag: bekijk alle uitslagen van vandaag

Foto: PDC

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *