Nieuws

Andy Baetens doet uitstekende zaken in strijd om PDC Tour Card

Koen van Ekeren - 9 januari 2024, 20:15

Andy Baetens is een stap dichterbij een PDC Tour Card bij de PDC. De winnaar van het Lakeside WK heeft zich vanmiddag verzekerd voor de finalefase van Q-School.

Q-School

Q-School is een kwalificatietoernooi waarbij spelers strijden om een PDC Tour Card. Die geeft recht op deelname aan de professionele darttoernooien van de PDC. Q-School begint met de eerste fase, waarbij spelers zich proberen te plaatsen voor de finalefase. Die haal je door op het toernooi van maandag, dinsdag of woensdag de laatste acht te halen in Kalkar.

Dat is wat Baetens vandaag deed. Op maandag verloor ‘The Beast’ al vroeg, maar dinsdag won de Belg achtereenvolgens van Roberto Vandaele (5-1), Pascal de Clerq (5-0), Wim Hofsink (5-0), Mareno Michels (5-1), Patrick Geeraets (5-1) en Miroslav Grudziecki (5-3).

Ook de Nederlanders Ron Meulenkamp en Angelo Balsamo verzekerden zich vandaag van de Final Stage door de laatste 8 te halen. Op deze pagina van Dartconnect bekijk je alle uitslagen van vandaag.

Woensdag is het voor de darters de laatste kans om zich te plaatsen voor de Final Stage, die op donderdag begint. Dan worden de tourkaarten pas echt verdeeld. Win je op één van de vier speeldagen het toernooi, dan krijg je een PDC Tour Card. De overige tourkaarten win je door hoog genoeg te eindigen op de Q-School Order of Merit.

Bron afbeelding: Chris Sargeant (Tip Top Pics)

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *