Koopadvies

Inklapbare dartkast: hier koop je hem voordelig (en zo maak je er zelf een)

Koen van Ekeren - 5 november 2023, 13:19

Een inklapbare dartkast is een handige manier om je dartbord op te bergen en te gebruiken. Zo’n kast kun je zelf in elkaar klussen, maar er zijn ook kant en klare dartbanen die betaalbaar zijn, zoals de Lena Dartkast.

Waarom is een dartkast handig?

Een dartkast is een houten kast die speciaal ontworpen is om een dartbord in te plaatsen. Zo’n kast bestaat vaak uit zowel een achterwand als een dartbaan met oche. Die baan heeft al de juiste afmetingen, dus je kunt gewoon achter de oche staan en beginnen met darten.

Omdat zo’n kast inklapbaar is, verplaats je de darts setup eenvoudig naar een andere kamer of locatie. Om deze reden worden dit soort kasten vaak gebruikt bij darttoernooien. Voor thuis is het een ideaal accessoire om de ruimte netjes en opgeruimd te houden. Ook bescherm je met een inklapbare darts kast de muur, want je hoeft geen gaten te boren om het dartbord op te hangen en de kast vangt eventuele afzwaaiers op.

Dartkast kopen

Sinds kort is er met de Lena dartkast een relatief betaalbare dartkast op de markt. De kast is gemaakt van interieur multiplex en MDF, waardoor het stevig en duurzaam is. De kast kan ook gemakkelijk ingeklapt en vastgezet worden met haakjes.

Je kunt de dartkast online bestellen bij Dartshop Leiden en Bol.com. De prijs van de dart kast begint bij 169,95 euro. Kies alleen voor de goedkoopste optie als je van plan bent om de kast te bevestigen aan de muur. Doe je dit niet, dan raden we het aan om te kiezen voor de Lena Dartkast inclusief staanders, hiervoor betaal je zo’n vier tientje extra. De staanders zorgen dat de dartkast stabiel staat en je geen last hebt van wiebelen.

Kies je ervoor om de dartkast te kopen, dan zijn ze in twee delen gemakkelijk in elkaar te zetten met de meegeleverde bevestigingsbouten. De verzending gaat via PostNL en hij wordt geleverd in Nederland en België.

Zelf een inklapbare dart kast maken

Ben je een beetje handig, dan kun je er ook voor kiezen om met mdf-platen je eigen inklapbare dartkast te maken. Een handig schema met de maten werd in onze Facebook-groep ‘Darts: tips en advies’ gedeeld door Michel Henricus Oosterhof. Dit zijn de benodigdheden:

Een andere prachtige inklapbare dartkast die in de Facebook-groep werd gedeeld is de onderstaande van Erwin Schijvens. Ingeklapt lijkt het een gewone kast. Uitgeklapt heb je een prachtige set-up, inclusief dartbord, surround, verlichting en oche.

Heb je zelf een dartkast gemaakt? Deel de foto’s (en eventueel het bouwplan) in onze Facebook-groep!

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *