Reviews

MvG Aspire darts review: sloopkogels voor de beginner

Koen van Ekeren - 4 juli 2021, 21:34

Voor wie in de voetsporen van Michael van Gerwen wil treden, maakte Winmau de MvG Aspire darts. De slanke dartpijlen staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn vooral gericht op de beginnende darter. Wat onze bevindingen zijn en of je ze moet kopen, lees je in deze MvG Aspire darts review.

MvG Aspire darts review

Vorig jaar verruilde ‘groene sloopkogel’ Michael van Gerwen dartsfabrikant XQ Max in voor Winmau. Dat ging samen met een nieuwe dartlijn: de MvG darts. De collectie bestaat uit acht setjes dartpijlen. Een van de betere is de MvG Adrenalin; de pijlen waar de drievoudig wereldkampioen momenteel mee gooit. Maar voor wie net begint met darten, zijn er betere (en goedkopere) dartpijlen. Zoals de MvG Aspire dartpijlen.

Wanneer we de de Aspire uit zijn verpakking bevrijden, zien we dat het met de looks wel goed zit. De potlooddunne pijlen hebben een strakke en moderne uitstraling. Ook ogen ze allesbehalve saai, dankzij het glanzende neon groen dat we in de shaft, flight en details van de barrel zien. De barrel is overwegend grijs, maar erg chique is de levendige zwarte coating in de ring.

DartpijlenMvG. Aspire Darts
MerkWinmau
Gewicht21 tot 26 gram
Grip level4/5
Tungsten percentage80%
Prijs€ 34,95

Verbluffende grip

Bij het vastpakken van de dartpijl valt het direct op dat de MvG Aspire je een enorme goede grip geeft. Het is een echte ringed grip dart, met ringen aan de voorkant en in het midden – zoals Michael van Gerwen dat graag heeft. De voormalig wereldkampioen gooit echter met pijlen die veel gladder zijn. De Aspire heeft diepere groeven tussen de ringen, waardoor hij minder snel uit je hand glijdt en je beter kunt positioneren. Of je beter gooit met een dartpijl met veel of weinig grip is iets persoonlijks, maar bij weinig ervaring is het goed om te beginnen met een volgrip dartpijl.

Wanneer ik met de pijlen begin te gooien, weet de MvG Aspire mij – in positieve zin – te verbazen. Ik hou van de grip. Door de grove structuur lukt het goed om de vingers steeds op exact dezelfde plek te positioneren. Wel heeft zo’n stevige grip ook zijn keerzijde. Pak je de pijl niet meteen goed vast, dan is het lastig om de pijl snel naar de goede plek te schuiven. Maar de scores mogen er zijn. Ik begin me zelfs af te vragen of ze niet beter gooien dan het veel duurdere setje dat ik hier heb liggen.

Wat ik verder prettig aan deze pijlen vind, is dat je ze goed kunt groeperen. Ondanks dat het percentage tungsten met 80% niet erg hoog is (dit is ook de reden dat de pijlen wat voordeliger zijn geprijsd), heeft Winmau de barrel erg slank weten te maken. Hierdoor kun je de pijlen erg kort tegen elkaar plaatsen, wat het gemakkelijker maakt om drie pijlen in de triple te gooien.

Moet je de MvG Aspire kopen?

De MvG Aspire darts zijn perfect voor de beginnende dartspeler. Het zijn moderne dartpijlen, van een goede kwaliteit en ze zijn gunstig geprijsd. Bovendien is het een ‘veilige’ keuze. Ze hebben namelijk een ontwerp dat populair is onder de meeste darters: slank design, veel grip en een barrel waarbij het gewicht gelijkmatig verdeeld is. De kans is dan ook groot dat de pijlen goed in je hand liggen.

Gevorderde darters zullen mogelijk een hoger percentage tungsten willen (90% of hoger), maar voor de meeste darters zijn deze groene sloopkogels meer dan goed genoeg.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *