Nieuws

De Winmau Blade 6 (Triple Core) is uit! Alle vernieuwingen op een rij

Koen van Ekeren - 27 oktober 2021, 18:02

Eindelijk is hij er: de nieuwe Winmau Blade 6! De opvolger van de populaire Blade 5 werd deze week gepresenteerd door dartfabrikant Winmau. Hij is er in drie versies: de Winmau Blade 6, Blade 6 Dual Core en Blade 6 Triple Core. In dit artikel lees je over de vernieuwingen van de Winmau Blade 6.

Winmau Blade 6 officieel onthuld

Met de Winmau Blade 6 is de populaire Blade-reeks na vier jaar nieuwe dartborden rijker. Het huzarenstukje is de Winmau Blade 6 Triple Core, die een nieuw ontwerp heeft en uit liefst drie lagen bestaat. Ook de andere dartborden hebben leuke verbeteringen gekregen. Dit zijn de prijzen:

De Winmau Blade 6 in het kort

Winmau Blade 6 Triple Core

De Winmau Blade 6 Dual Core is volgens Winmau het meest duurzame dartbord ter wereld. Het bestaat uit liefst drie lagen. Allereerst is er een dubbele sisal-laag (zoals bij de Dual Core) en daarnaast is er een extra carbonlaagje. Dit moet zorgen dat het dartbord een nog langere levensduur krijgt.

Wat het ontwerp betreft is er een opvallende verandering, want er is een nieuw design voor de cijfers. De cijfers hebben een anti-glare coating. Deze zorgt dat de cijfers bij iedere lichtinval goed zichtbaar zijn. Ook dragen ze volgens Winmau bij aan een verbeterde focus. De grijze cijfers hebben een moderne look en geven de Blade 6 Dual Core een wat meer eigentijdsere uitstraling.

Density Control-draad

Wat Winmau bij alle drie dartborden vernieuwd heeft, is de bedrading. Die was bij de Winmau Blade 5 al ongelooflijk dun. Eigenlijk was er maar één ding op aan te merken: bij de bullseye was het ijzer vrij dik. Dit heeft Winmau met de Blade 6 aangepakt, want de ring om de bull en bullseye is 25 procent dunner geworden.

Ook heeft het nieuw ontworpen draad – die Winmau Density Control noemt – opnieuw een hoek van 60 graden, waardoor de pijlen makkelijk langs de ijzers de scorevakken in glijden. Hierdoor is de kans op bouncers zeer klein.

De bedrading draagt ook bij een een betere duurzaamheid van het dartbord. Het Density Control-draad is op een manier ontworpen waarbij de sisalvezels extra ruimte krijgen in de belangrijke scoringsgebieden. Dit draagt bij een een hogere dichtheid en langere levensduur. Ook wordt de retentie in de dubbels en tripels beter, waardoor pijlen er minder snel uitvallen.

Ontwerp Winmau Blade 6 en Blade 6 Dual Core

Dartfabrikant Winmau heeft de Blade 6 Triple Core in een moderner jasje gestopt, door de cijfers te vernieuwen. Bij de ‘gewone’ Blade 6 en de Blade 6 Dual Core zijn er minder grote verschillen met hun voorganger. Leg je de dartborden naast elkaar, dan valt het vooral op dat de opdruk bovenaan volledig geel is, zonder rode omlijning. Ook heeft de dartfabrikant het verkleinde Winmau-logo aan de zijkanten weggelaten.

Verder ziet het dartbord er weer prachtig uit, met verzadigde kleuren en een zeer dunne bedrading. Bij de cijferring heeft Winmau gekozen voor hagelwitte cijfers, die opnieuw verstelbaar zijn. En opnieuw wordt het dartbord weer geleverd met het Rota-Lock montagesysteem, waarbij je het dartbord met drie wieltjes stevig aan de muur bevestigt. Dit montagesysteem heeft de Winmau Blade 6 Triple Core ook.

Prijzen

De Winmau Blade 6 is verkrijgbaar vanaf 54,95 euro. Dit zijn de Winmau Blade 6 prijzen:

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *