Nieuws

Deze beelden van dartende Luke Littler als baby gaan viraal

Koen van Ekeren - 27 december 2023, 15:42

Luke Littler is tot nu toe de sensatie van het WK Darts en wordt al vergeleken grootheden zoals Phil Taylor of Michael van Gerwen. Zijn reis naar Ally Pally begon vroeg. Opgedoken beelden laten zien hoe Littler al op een leeftijd van 18 maanden (!) stond te darten.

Dartende Luke Littler als baby

Op de YouTube-video is een piepjonge Luke Littler te zien die uiterst vrolijk zijn darts gooit naar een mini-magneetbord, terwijl Phil Taylor’s walk-on muziek – Snap’s I’ve Got the Power – te horen is op de achtergrond. De bovenstaande video gaat nu viraal op social media.

Het valt op hoe goed de techniek van Littler is – toen al. Een zijwaartse houding, leunend op het standbeen en een follow through-beweging: zijn talent was al vroeg zichtbaar.

Het 16-jarige wonderkind vertelde eerder tegenover Sky News: ‘Er is een YouTube-video van mij toen ik 18 maanden oud was en een luier droeg. Ik luisterde naar de muziek van Raymond van Barneveld en Phil Taylor, terwijl ik hun manier van juichen nadeed.’

Onlangs benadrukte de moeder van de WK-sensatie dat hij nog jong is. ‘Vergeet niet dat hij nog een kind is’, zei ze. Ze deelde een foto waarbij de darter te zien is bij de kerstboom. ‘Gewoon een 16-jarige die zijn cadeau’s opent’, schreef ze met een paar lachende gezichten en harten erbij.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *