Nieuws

Van Barneveld heeft opvallende verklaring voor matig optreden: ‘dat scheelt alles’

Koen van Ekeren - 29 december 2023, 18:23

In de eerste wedstrijd tegen Radek Szaganski maakte Raymond van Barneveld indruk, maar vanmiddag slaagde Barney er nauwelijks in om de triples te vinden. Na afloop zoekt Van Barneveld met Arjan van der Giessen van Viaplay naar de oorzaak.

‘Een middag- of avondwedstrijd is een groot verschil’

Van Barneveld won de wedstrijd dan wel met 4-1 in sets, maar noteerde slechts een gemiddelde van 89,16. ‘Ik voelde me onrustig’, sprak Van Barneveld in het interview. ‘Best wel gek, want ik was heel blij met deze set-up.’ Hierbij verwijst hij naar zijn nieuwe dartpijlen: de Barney25.

Over zijn mindere optreden heeft hij een opvallende verklaring. ‘Ik probeer het iedereen uit te leggen: een middag- of avondwedstrijd is een wereld van verschil’, stelt hij. ‘Je hebt gewoon minder tijd. Minder tijd om je voor te bereiden, minder tijd om goede voeding tot je te nemen. Dat scheelt alles.’

Aan de kerstonderbreking lag het niet. Van Barneveld reisde niet af naar Nederland, maar heeft ‘elke dag keihard’ getraind in Londen. ‘En dan krijg je dit.’

Morgen – hopelijk in de avond – speelt Van Barneveld weer. Dat is tegen de sensatie van dit WK: de 16-jarige Luke Littler. ‘Ik kan echt niet wachten om tegen deze jonge gozer te spelen’, straalt Van Barneveld. Hoe laat de wedstrijd begint, is nog niet bekend. Houd hiervoor het WK Darts-speelschema in de gaten.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Goede voeding???
Het bier van de vorige avond nog lopen te verteren denk ik eerder….
Als eens een darter tegengekomen die er fris en gezond uitziet??

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *