Nieuws

Q-School 2023: deze 27 darters pakken een PDC Tour Card

Koen van Ekeren - 15 januari 2023, 19:58

Q-School zit erop, en daarmee weten we welke spelers de PDC Tour Cards hebben gewonnen voor 2023. Zeven Nederlanders zijn erin geslaagd om een tourkaart te bemachtigen, evenals twee Belgen en twee Duitsers.

PDC Tour Card 2023

Een Tour Card geeft je recht om twee jaar lang deel te nemen aan professionele toernooien van de PDC. Het winnen ervan is niet makkelijk, want naast aanstormende talenten nemen doorgewinterde professionele darters deel aan Q-School, die hun tourkaart proberen te heroveren.

Liefst zeven Nederlanders zijn erin geslaagd om een Tour Card in de wacht te slepen. Drie Nederlanders die hem na het WK Darts 2023 kwijtraakten, hebben hem met succes heroverd. Dat zijn Jeffrey de Zwaan, Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven.

Voor vier Nederlandse darters is het voor het eerst dat ze een tourkaart winnen. Het veelbelovende talent Gian van Veen bijvoorbeeld, die er het afgelopen jaar verrassend in slaagde om de finale te halen van de Players Championship 29. Ook Owen Roelofs – net als Van Veen 20 jaar – heeft voor het eerst een tourkaart op zak.

Jeffrey Sparidaans slaagde er donderdag in het Duitse Kalkar al in om een Tour Card te winnen, door direct dagwinnaar te worden. Ook Richard Veenstra is de komende twee jaar verzekerd van de felbegeerde kaart. Hij plaatste zich overtuigende wijze door tweede te worden in de European Q-School Order of Merit. Kuivenhoven was de nummer 1.

Ook de darters uit het Verenigd Koninkrijk streden om een Tour Card, maar dan in het Engelse Milton Keynes. Fallon ‘The Queen of the Palace’ Sherrock had lang uitzicht op een Tour Card, maar slaagde er niet in er een te bemachtigen. Hetzelfde geldt voor de Schotse darter John Henderson, in 2021 nog winnaar van de PDC World Cup of Darts.

Tour Card via European Q-School:

 1. Jeffrey Sparidaans 🇳🇱
 2. Corey Cadby 🇦🇺
 3. Jeffrey de Zwaan 🇳🇱
 4. Robbie Knops 🇧🇪
 5. Maik Kuivenhoven 🇳🇱
 6. Richard Veenstra 🇳🇱
 7. Niels Zonneveld 🇳🇱
 8. Pascal Rupprecht 🇩🇪
 9. Ronny Huybrechts 🇧🇪
 10. Karel Sedlacek 🇨🇿
 11. Jacques Labre 🇫🇷
 12. Daniel Klose 🇩🇪
 13. Gian van Veen 🇳🇱
 14. Owen Roelofs 🇳🇱

Tour Card via UK Q-School:

 1. Arron Monk 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 2. Graham Usher 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 3. Josh Payne 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 4. Adam Smith-Neale 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 5. Dylan Slevin 🇮🇪
 6. Lee Evans 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 7. Stephen Burton 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 8. Nick Kenny 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿
 9. Keegan Brown 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 10. Adam Warner 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 11. Graham Hall 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 12. Callum Goffin 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿
 13. Christian Perez 🇵🇭
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren