Nieuws

Deze Nederlandse darters doen mee aan Q-School 2023

Koen van Ekeren - 8 januari 2023, 11:07

De komende week strijden 861 darters op de Q-School om een PDC Tour Card. Zo’n tourkaart heb je nodig om mee te doen aan de professionele dartstoernooien van de PDC. Hieronder lees je over de 88 Nederlandse deelnemers van Q-School 2023.

Nederlanders Q-School 2023

Zoals we uitleggen in een artikel over Q-School, is de Qualifying School opgesplitst in twee kwalificatietoernooien. Een voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en een voor Europese darters. De Britse darters komen in Milton Keynes in actie. De Europese Q-School is in het Duitse Kalkar.

De Q-School wordt gespeeld van maandag 9 januari tot vrijdag 15 januari. Het toernooi bestaat uit 2 fases. De eerste fase duurt drie dagen, waarbij darters zich proberen te plaatsen voor de finalefase. Darters die hun PDC Tour Card het afgelopen jaar kwijtraakten hoeven pas in de finalefase aan de bak. Ook spelers die in de top 8 van de Challenge Tour of Development Tour zijn geëindigd stromen in de finalefase in.

Nederlanders die hun PDC Tour Card in 2023 verloren zijn onder meer Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Maik Kuivenhoven, Niels Zonneveld en Berry van Peer. Zij proberen op Q-School 2023 hun kaart te heroveren. Liefst 88 Nederlanders dit jaar een gooi naar een Tour Card.

Geplaatst voor finalefase

Nederlandse deelnemers eerste fase

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren