Nieuws

Dit zijn volgens de bookmakers de favorieten voor het WK Darts 2023

Koen van Ekeren - 13 december 2022, 14:20

Het WK Darts 2023 komt eraan! De winnaar van het PDC wereldkampioenschap laat zich ieder jaar moeilijker voorspellen, want de top is breder dan ooit. Wie zijn de favorieten van dit jaar? En welke outsiders moeten we in de gaten houden?

Favorieten WK Darts 2023

Alle bookmakers zijn het erover eens. Niet regerend wereldkampioen Peter Wright of de huidige nummer één van de wereld Gerwyn Price is de favoriet voor de WK-titel, maar Michael van Gerwen maakt de meeste kans. De darter uit Vlijmen staat derde op de Order of Merit, maar lijkt zijn oude vorm te hebben gevonden.

Van de negen majors in 2022 (het WK Darts en de World Cup of Darts uitgezonderd), won Michael van Gerwen er liefst vier: de Premier League Darts, World Matchplay, World Grand Prix en Players Championship Finals. Ter vergelijking: Peter Wright won geen televisietoernooi en Gerwyn Price bleef steken op één major: de World Series of Darts Finals.

Dit zijn volgens Ladbrokes – de officiële wedpartner van de PDC – de favorieten voor het WK Darts:

SpelerOdd
1. Michael van Gerwen13/5
2. Gerwyn Price6/1
3. Michael Smith15/2
4. Peter Wright11/1
5. Luke Humphries14/1
6. Josh Rock16/1
7. Jonny Clayton18/1
8. Dirk van Duijvenbode20/1
9. Danny Noppert, Dave Chisnall, Dimitri Van den Bergh, Rob Cross25/1
10. Joe Cullen, Nathan Aspinall33/1

Een odd van 13/5 wil zeggen dat voor elke vijf euro die je op de weddenschap inlegt, je er dertien terugkrijgt. Dit komt neer op een quotering van 2,6. Hoe lager de odds, hoe groter de kans is dat een speler volgende de bookmakers het toernooi wint.

Titelhouder Peter Wright wordt bij de wedkantoren niet gerekend tot de drie grootste favorieten. De markante darter worstelt zich door het jaar heen, doet de ene na andere pijlenwissel en won geen grote titel na zijn wereldkampioenschap. Bovendien heeft de Schot momenteel andere zorgen, want de vrouw van Snakebite kampt met gezondheidsproblemen.

Josh Rock

Wie opvallend hoog in de lijst staat, is nieuwkomer Josh Rock. De Noord-Ier heeft pas sinds dit jaar een Tour Card, maar de 21-jarige darter is nu al een gevreesde tegenstander. Rock pakte vijf Development Tour-titels, won het World Youth Championship, sleepte een Pro Tour-titel binnen en schitterde in grote toernooien met hoge gemiddeldes. En zijn eerste 9-darter op een televisietoernooi heeft Rock al te pakken; op 17 november deed hij dat tijdens de Grand Slam of Darts 2022 tegen Michael van Gerwen.

Lees ook: WK Darts 2023 bracket: download het WK-schema!

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren