Apps

Online darten tegen anderen? Zo doe je dat met Nakka

Koen van Ekeren - 25 april 2021, 14:27

Darten hoef je nooit alleen te doen, want je bent maar een paar klikken verwijderd van een online wedstrijd tegen een echte tegenstander. Het bekendste platform om op afstand tegen elkaar te darten is Nakka. In dit artikel leggen we hoe je online op Nakka kunt darten tegen vrienden of onbekenden.

Online darten tegen anderen

Het concept wordt steeds populairder: online darten tegen vrienden of willekeurige spelers. Hiervoor bestaan meerdere platformen, maar de populairste website om op afstand tegen elkaar te darten is Nakka.

Op de website kom je darters tegen van alle niveaus. Er zijn ook regelmatig professionele darters actief, zoals Dirk van Duijvenbode, Peter Wright, Simon Whitlock en Chris Dobey. Het grote voordeel van Nakka is dat de website erg toegankelijk is. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone of laptop. En een dartbord en wat dartpijlen, uiteraard. Verder is de dienst gratis en een account is niet vereist.

Het online darten met Nakka werkt op zo’n beetje alle apparaten. Je kunt je telefoon gebruiken (Android of iPhone), de tablet (iPad of Android), of een computer (Windows of Mac).

Online darts met webcam

De meeste spelers kiezen ervoor om bij het online darten de webcam te activeren, of de camera van de smartphone. Deze richt je op het dartbord. Zo weet je zeker dat je tegenstander de score op de juiste manier invoert – en dat het spel eerlijk wordt gespeeld. Het is het meest handig om hiervoor een smartphonestatief te gebruiken.

Hoe werkt Nakka?

Tijd om op Naka je eerste online partij te spelen. Zo doe je dat:

1. Naar de website

Nakka darts

Navigeer op je smartphone of computer naar de pagina n01 Online van Nakka.

2. Maak een spel aan

Nakka

Klik rechtsboven op ‘Join’ en voer onder ‘Name’ je naam in. Je kunt ook inloggen met je Facebook- of Twitter-account. Scrol naar beneden en geef bij ‘Country’ aan uit welk land je komt.

3. Online darten met of zonder webcam?

Nakka darten

Vink de optie ‘Use WebCam’ aan voor online darts met webcam. Hierbij richt je de webcam of de camera van je smartphone op het dartbord. Zorg dat het hele dartbord in beeld is (zoals op de afbeelding bovenaan deze pagina).

4. Op afstand darten tegen vrienden?

Nakka darts

Als je van plan bent om op afstand te darten tegen een vriend, vink je ‘Secret Mode’ aan. Er verschijnt dan een code van drie letters; deze stuur je naar diegene toe. Op deze manier zorg je dat alleen hij of zij straks aan je partij kan deelnemen – in plaats van dat dit voor iedereen mogelijk is.

5. Sets en legs

Nakka darts

Voer ook de overige velden in. Bepaal hoeveel legs (en eventueel ook sets) je moet winnen om de partij winnend af te sluiten. Ook de beginscore is aan te passen. Klik als je klaar bent rechtsboven op ‘Done’.

6. Start de wedstrijd

Nakka Darts online spelen

Het spel is aangemaakt. Het is nu een kwestie van wachten totdat iemand aan jouw wedstrijd deelneemt. Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een partij die iemand anders heeft ingesteld. Klik eerst boven op ‘Status’; je ziet dan in één overzicht alle partijen die ‘Ready Only’ zijn.

Vaak zie je naast de naam een gemiddelde staan; let hierop om te zien of de tegenstander van een vergelijkbaar niveau is. Wil je de partij darts spelen met webcam? Controleer dan of je naast de naam het camera-icoon ziet. Met een klik op ‘Play’ start je de wedstrijd.

7. Wacht op je vriend

Speel je tegen een vriend? Laat hem of haar ook navigeren naar de website van Nakka. Daar kies je rechtsboven voor ‘Join’, voer je je naam in en klik je op ‘Done’. Scrol in de lijst naar beneden om te zoeken naar de partij die je vriend heeft aangemaakt. Klik daar op ‘Play’ en voer de drieletterige code in.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *