Nieuws

Viaplay Xtra zendt WK Darts 2024 níét uit

Koen van Ekeren - 11 december 2023, 20:35

Heb je een Viaplay-abonnement via een provider, zoals Ziggo, KPN of Odido? Dan kun je het WK Darts helaas niet zien via het Viaplay Xtra-kanaal. De enige manier om dat te doen is online.

WK Darts niet op Viaplay Xtra

Het WK Darts begint aanstaande vrijdag, op 15 december. Alle wedstrijden van het toernooi zijn te zien op Viaplay. De streamingdienst heeft sinds begin 2022 de Nederlandse uitzendrechten van alle PDC-toernooien in handen, waaronder dus het wereldkampioenschap.

Veel klanten van Viaplay sluiten hun abonnement via de provider af. Dit heeft onder meer als voordeel dat je toegang krijgt tot het kanaal Viaplay Xtra. Zo kun je lineair televisie kijken, waarbij je afstemt op een specifieke zender om de content te zien. Bij Ziggo is dat bijvoorbeeld kanaal 200 en bij KPN kanaal 225.

Lees ook: Viaplay WK Darts 2024 | TV-gids met uitzendtijden

Hoe kijk je dan wél naar het WK Darts bij Viaplay?

In tegenstelling tot vorig jaar zal het toernooi straks niet lineair te bekijken zijn via het Viaplay Xtra-kanaal. Waarom is niet duidelijk. Je zal dan moeten overschakelen naar Viaplay’s eigen platform om de darters in actie te zien.

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Bij de meeste smart tv’s is een app van Viaplay aanwezig. De app is er ook op de mediaspelers Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. Bovendien kun je het WK Darts via de Viaplay-app op de smartphone bekijken. Chromecast- en Airplay-ondersteuning is aanwezig, dus het beeld is te streamen naar de televisie.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *