Nieuws

WK Darts 2024: wanneer komen de Belgen in actie?

Koen van Ekeren - 11 december 2023, 21:16

Liefst vier Belgen verdedigen de Belgische driekleur op het WK Darten 2024, dat aanstaande vrijdag begint. Maar wanneer spelen de Belgen? Pak je agenda er maar bij, want hieronder lees je welke dagen je met rood kunt omcirkelen.

Wanneer spelen de Belgen op het WK Darts 2024?

De eerste Belg die op het WK in actie komt is Mario Vandenbogaerde. Hij speelt op maandag 18 december de openingswedstrijd tegen Thibault Tricole. Dat zal iets na 20:00 uur zijn. Het is de eerste keer dat Supermario deelneemt aan het prestigieuze toernooi en dat geldt ook voor zijn Franse tegenstander.

Een dag later is het de beurt aan Mike De Decker. Op 19 december om ongeveer 21:00 uur speelt de darter tegen de relatief onbekende Duitser Dragutin Horvat. Het is voor de vierde keer op rij dat Real Deal meedoet aan het wereldkampioenschap van de PDC.

Wanneer komen de Belgen in actie?
18-12 | Mario Vandenbogaerde – Thibault Tricole
19-12 | Mike de Decker – Dragutin Horvat
22-12 | Dimitri van den Bergh – Dylan Slevin/Florian Hempel
23-12 | Kim Huybrechts – Richard Veenstra/Ben Robb.

Omdat Dimitri Van den Bergh in de top 32 van de wereldranglijst staat, is hij een geplaatste speler en verschijnt hij pas in de tweede ronde voor het eerst op het podium van Ally Pally. Dat zal op vrijdag 22 december rond 20:00 uur zijn, tegen Dylan Slevin of Florian Hempel. Vorig jaar reikte Van den Bergh knap tot de laatste vier van het PDC World Darts Championship.

Ook Kim Huybrechts slaat de eerste ronde dankzij een positie in de top 32 van de PDC Order of Merit over. Op zaterdag 23 december speelt hij iets na 14:00 uur tegen Richard Veenstra of Ben Robb. The Hurricane kan zich als geen ander opladen voor het WK. In de afgelopen vijf edities haalde hij telkens de laatste 32.

Lees ook: WK Darts deelnemers: deze 96 spelers doen mee aan het WK

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *