Nieuws

Deze drie (!) WK-records brak Luke Littler bij zijn sensationele debuut

Koen van Ekeren - 21 december 2023, 00:18

Een nieuwe ster is geboren. De 16-jarige Luke Littler speelde vanavond voor het eerst op Alexandra Palace en overtrof daarbij de hooggespannen verwachtingen. Het wonderkind kwam tot een bizar hoog gemiddelde en brak meerdere records.

WK-debuut Littler in cijfers

Luke Littler, die zich in november kroonde tot WK-kampioen voor de jeugd, maakte woensdagavond een droomdebuut op het WK Darts. Littler kwam tot een gemiddelde van 110 toen hij de eerste set met 3-0 pakte, verloor slechts één leg in de tweede en derde set en eindigde moyenne van 106,12.

Dat gemiddelde is bizar goed. Om het even in context te plaatsen: Gerwyn Price – voormalig wereldkampioen en al jaren een van de beste darters van de wereld – kwam op Ally Pally nog nooit tot zo’n hoog gemiddelde. Littler doet het in zijn eerste wedstrijd. Op 16-jarige leeftijd.

De Engelse darts-analist Wayne Mardle was vanavond vol lof over Littler. ‘Je bent net getuige geweest van iets buitengewoons. Luke Littler is misschien wel de meest natuurlijk getalenteerde speler die ik ooit heb gezien.’

Meerdere records

Met het sensationele debuut brak Littler meerdere records.:

Dartslegende Phil Taylor zei voorafgaand aan de wedstrijd al dat Luke Littler het in zich heeft om de beste darter ooit te worden. Donderdag staat het talent weer op het podium van Alexandra Palace. Hij speelt iets na 20:00 uur tegen Andrew Gilding.

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *