Nieuws

Phil Taylor tipt: ‘deze jonge darter kan de beste ooit worden’

Koen van Ekeren - 20 december 2023, 14:29

Phil Taylor wordt beschouwd als ’s werelds beste darter aller tijden. De dartslegende weet wel wie in zijn voetsporen kan treden. ‘Hij heeft het in zich om een van de beste spelers ooit te worden die aan de oche heeft gestaan.’

‘Hij kan de beste dartspeler ooit worden’

Phil Taylor heeft het over de 16-jarige sensatie Luke Littler, die zich in november kroonde tot de nieuwe jeugdwereldkampioen bij de PDC. Hij versloeg daarin het Nederlandse talent Gian van Veen.

Taylor heeft het 16-jarige aanstormend talent getipt om in zijn voetsporen te treden en een van de grootste spelers ooit te worden. De Engelse dartspeler maakt al het hele jaar indruk met zijn titels (hij won 5 keer op de PDC Development Tour) en wint zijn partijen regelmatig met intimiderende gemiddeldes. Zijn hoogste moyenne dit jaar was 115,22.

Luke Littler

Toen Taylor werd gevraagd naar hoe ver Littler het kan schoppen, beweerde de 16-voudig wereldkampioen dat hij de beste tiener is die hij ooit heeft gezien. ‘Ik voorspel dat hij een van de beste spelers ooit zal worden’, zei The Power in gesprek met Live Darts. ‘Hij is de beste tiener die ik ooit in mijn leven heb gezien. We zullen zien wat er de komende 10 jaar gebeurt en wat er de komende vijf jaar gebeurt als hij een paar centen heeft verdiend en zich wil vermaken.

Uitdagingen

Volgens Taylor is het belangrijk dat de jonge darter met beide benen op de grond blijft staan, zeker gezien de hoeveelheid prijzengeld in het moderne darten. ‘Als je 16, 17, 18 bent, dan wil je uitgaan en jezelf vermaken. De jongen zal snel miljonair zijn. Dan moet je binnen blijven en jezelf toewijden, en dat zal een beetje moeilijk zijn voor de jongen.’

‘Ik heb mezelf verrast’

Littler sprak in augustus over zijn razendsnelle opkomst en zei: ‘Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb mezelf verrast. Aan het begin van het jaar was mijn ambitie om één Development Tour-titel te winnen, en ik heb er vijf gewonnen.’

‘Ik wist dat ik de mogelijkheid had om de beste spelers op de Development Tour te verslaan, en ik heb heel wat Tour Card-houders verslagen. Het is ongelooflijk. Nu ik mijn Tour Card heb, kan ik niet wachten om te bewijzen wat ik kan doen op de grote podia.’

Vanavond maakt Littler zijn debuut op het WK Darts. Hij speelt dan in de eerste ronde tegen de Nederlander Christian Kist, de BDO-wereldkampioen van 2012.

Toernooien:
Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Die eerste partij is inmiddels gespeeld. Chris Kist had niets in te brengen. Die jongen is echt een talent. Ik hoop dat ie de juiste mensen om zich heen heeft, dan kunnen wij lang van zijn acties genieten.

Alles valt en staat met de juiste mensen/management om hem heen. Geen ja-knikkers en profiteurs. Als deze jongen daardoor met beide voetjes op de grond kan blijven staan, dan zie ik zeker een grote carrière in het verschiet.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *