Zoeken Inloggen/Aanmelden 0
0

Zien! Dit zijn de nieuwe Target Dimitri Van den Bergh dartpijlen

Dimitri van den Bergh Target Limited dartpijlen

Midden in het dartseizoen wisselt Dimitri ‘The Dreammaker’ Van den Bergh van sponsor. De 28-jarige Belg tekent een contract bij dartsfabrikant Target, zo maakte de darter zojuist bekend. Een nieuwe sponsordeal betekent een nieuwe set pijlen – en de nieuwe Target Dimitri Van den Bergh dartpijlen zijn al bij DartsKing te bestellen.

Nieuwe Target Dimitri Van den Bergh G1 dartpijlen

De overstap naar Target gaat samen met een nieuwe dartlijn. De eerste in de reeks is de Target Dimitri van Den Bergh Gen 1, waarmee de succesvolle Belg vermoedelijk zelf gaat gooien. Daarnaast is er een goedkoper alternatief met 80% tungsten en er is een speciale limited edition-versie. Dit zijn de nieuwe pijlen:

1. Target Dimitri Van den Bergh G1 dartpijlen

Dimitri Van den Bergh G1 dartpijlen

Sinds 2016 stond de huidige nummer 15 van de wereld onder contract bij Unicorn, de voormalig dartbord-leverancier van de PDC. Het setje pijlen waarmee hij gooide was altijd vrij recht-toe-recht-aan, met een ringed grip barrel.

De nieuwe Target Dimitri Van den Bergh G1 dartpijlen (met 90% tungsten) zien er veel specialer uit en aan de fijne details is gedacht. De barrel is nog steeds recht, met radiale groeven in het midden. De barrel loopt taps toe bij de neus en heeft daar een verfijnde knurled grip, voor darters die de pijl aan de voorkant vasthouden.

Aan de achterkant hebben de dartpijlen een ringgrip, die diep is uitgesneden. Daarmee leent de set zich voor verschillende werpstijlen, al denken we dat ze het beste werken voor spelers die de dartpijl aan de voorkant of in het midden vasthouden.

Zelfs de punten zijn bij de Target Dimitri Van den Bergh G1 dartpijlen speciaal. Het zijn DX Swiss Points, die aan de bovenkant zijn voorzien zijn van groeven zodat je zelfs bij de punt grip hebt. Een ander groot voordeel van de Swiss punten is dat je ze zelf in een handomdraai vervangt, al heb je daar wel een Swiss tool voor nodig.

2. Target Dimitri Van den Bergh 80% tungsten

Dimitri Van den Bergh 80% Tungsten dartpijlen

Een goedkoper alternatief voor de G1 dartpijlen zijn de Target Dimitri Vinden Bergh 80% Tungsten dartpijlen. Deze set is geschikter voor beginnende darters.

Doordat het percentage tungsten lager is dan bij de G1 (die heeft een dichtheid van 90%) is de barrel een fractie dikker. Een nadeel hiervan is dat de dartpijlen minder dicht op elkaar kunnen staan, al is dat vooral bij gevorderde darters van belang.

De dartpijlen hebben over bijna de gehele lengte van de barrel gedetailleerde groeven, met een taps toelopende voorkant. In het midden zijn er PVD-gecoate segmenten, met daartussen secties met een natuurlijke tungstenkleur. De punten zijn zilveren Swiss Points.

3. Target Dimitri Van den Bergh Limited dartpijlen

Dimitri Van den Bergh Limited dartpijlen

Leuk voor de verzamelaar is de Dimitri Van den Bergh Limited Edition. Slechts 2500 exemplaren zijn er gemaakt van deze set, die individueel genummerd zijn. De dartpijl heeft dezelfde gripzones als de G1, maar is voorzien van een zirkonium coating die de dart de onderscheidende look and feel geven.

De shaft is ook anders en gemaakt van het hoogwaardige materiaal titanium. Qua punten krijg je zowel de zilveren (26 mm) als gouden (30 mm) Swiss Points-grippunten . Er zijn ook meerdere setjes flights, in drie maten: No.2 (de standaard maat), No.6 (iets kleiner dan de standaard-flight) en Ten-X (nog wat kleiner dan de No.6).

Naast de darts krijg je een ‘Dream Maker’-Takoma dart case die het Belgische thema omarmt. Ook een Swiss tool voor het wisselen van de punten is onderdeel van de set, die net als de pijlen gecoat is met zirkonium. Tot slot krijg je een ‘certificate of authenticity’ en een gesigneerde Dimitri Van den Bergh spelerskaart.

Nieuw shirt, nieuwe flights

Dimitri Van den Bergh dart shirt Target

Dimitri Van den Bergh krijgt door zijn sponsordeal nieuwe pijlen en ook zijn outfit komt er anders uit te zien. Het shirt is overwegend gegoten in het beige, met zwart-geel-rode accenten. Aan de achterkant toont de kraag de kleuren van de Belgische vlag, met daaronder zijn bijnaam: ‘The Dreammaker’.

Tot slot zijn er nieuwe Target Dimitri Van den Bergh dart flights; die vind je hieronder. Wil je geen pijlen van Dimitri, maar wel wat hulp bij het kiezen van een nieuwe set? In het artikel Welke dartpijlen passen bij mij? helpen we je op weg.