Nieuws

Speelschema WK Darts dag 1: met regerend wereldkampioen Peter Wright!

Koen van Ekeren - 15 december 2022, 11:37

Vanavond gaat het dan eindelijk beginnen: Het PDC WK Darts! Vanaf 20:00 uur wordt er gegooid in het Alexandra Palace in Londen. Vier wedstrijden staat op de rol en traditiegetrouw komt de wereldkampioen op dag 1 in actie.

Speelschema WK Darts dag 1

Er telt maar één WK in december en dat is natuurlijk het wereldkampioenschap darts. Het toernooi begon in 1978 met 24 deelnemers, maar is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met 96 deelnemers uit de hele wereld. De winnaar ontvangt een cheque van £500.000 en de felbegeerde Sid Waddell Trophy.

Als regerend wereldkampioen komt Peter Wright op de eerste dag in actie. Hij neemt het op tegen de winnaar uit het duel Mickey Mansell – Ben Robb. De markante Schot verkeert niet in zijn beste vorm. Wright won na zijn wereldkampioenschap geen grote titel, wisselde veel met zijn materiaal en had in de afgelopen weken andere zorgen, vanwege zijn zieke vrouw Joanne. Toch wordt de tweevoudig wereldkampioen gerekend tot de favorieten.

Ook een van de 12 Nederlandse deelnemers komt vanavond in actie: Jermaine Wattimena. De nummer 39 van de wereldranglijst heeft niet zijn beste jaar, maar haalde onlangs wel knap de laatste 16 bij de Grand Slam of Darts. Zijn tegenstander is de 22-jarige Noord-Ier Nathan Rafferty.

Dit is het programma van het PDC WK Darts op dag 1:

Donderdag 15 december (vanaf 20:00 uur)
Mickey Mansell 🇬🇧 v Ben Robb 🇦🇺 (R1)
Keane Barry 🇮🇪 v Grant Sampson 🇿🇦 (R1)
Jermaine Wattimena 🇳🇱 v Nathan Rafferty 🇬🇧 (R1)
Peter Wright 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 v Mansell/Robb (R2)

De geplaatste spelers (de top 32 van de PDC Order of Merit) hoeven pas in de tweede ronde aan de bak. Zowel de eerste als tweede ronde wordt in een best of 5 sets gespeeld, waarbij je drie sets moet winnen om naar de volgende ronde te gaan. In de eerste ronde wordt er echter geen tiebreak gespeeld. In de tweede ronde wel, waarbij er na een 5-5 in legs een beslissende leg wordt afgewerkt.

WK Darts Bracket

WK Darts bracket

In het toernooischema van het WK Darts zie je welke spelers nu tegen elkaar spelen, maar ook wie elkaar in een latere fase kunnen treffen. Vul hieronder je e-mailadres in en download de WK Darts 2023 bracket! Binnen een kwartier heb je de gratis poster in je mailbox.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren