Nieuws

Zóveel prijzengeld verdiende Dimitri Van den Bergh al in zijn carrière

Koen van Ekeren - 22 december 2023, 11:29

Als het gaat om gewonnen prijzengeld, dan is Dimitri van den Bergh de succesvolste darter die België gehad heeft. De 29-jarige Antwerpenaar won in zijn carrière verschillende prestigieuze toernooien, waaronder de World Matchplay in 2020. Maar hoeveel heeft hij eigenlijk bij elkaar gegooid met zijn pijlen?

Wat verdient Dimitri Van den Bergh?

Van den Bergh heeft tot nu toe in zijn carrière een totaalbedrag van £ 1,716,025 aan prijzengeld verdiend. Dat is omgerekend zo’n 2 miljoen euro. Er zijn slechts zestien darters die in hun PDC-carrière meer prijzengeld hebben verdiend dan Dancing Dimi.

Het meeste prijzengeld won Van den Bergh na het winnen van de World Matchplay, in 2020. Na het winnen van het majortoernooi werd zijn bankrekening gespekt met £ 150,000.

Het huidige kalenderjaar is – ondanks dat Van den Bergh niet in topvorm verkeert – financieel zijn beste jaar. Mede dankzij zijn goede prestaties op het WK Darts (halvefinalist, £ 100,000), UK Open (halve finalist, £ 30.000) en zijn deelname aan de Premier League Darts (6e plaats, £ 70.000) verdiende Van den Bergh in 2023 ruim 440.000 Britse pond aan prijzengeld.

Kim Huybrechts

Het verschil met landgenoot Kim Huybrechts is overigens niet groot: hij sprokkelde in zijn carrière £1,522,590 bijeen. The Hurricane speelt sinds 2011 voor de PDC en won daar nog nooit een groot toernooi, al was hij wel runner-up bij de World Cup of Darts in 2013 en de Players Championship Finals in 2012.

De rijkste darter aller tijden is overigens Michael van Gerwen, die in zijn loopbaan meer dan £ 11 miljoen verdiende met darten. De Nederlander is drievoudig wereldkampioen en heeft in totaal 178 PDC-titels op zijn palmares staan.

Om ook na het WK Darts 2024 weer een leuk bedrag bij te kunnen schrijven, moet Van den Bergh mogelijk zien af te rekenen met de Nederlander. Zoals te zien is in de WK Darts bracket, wacht er in de 8e finales mogelijk een confrontatie met Van Gerwen.

Bekijk ook de PDC Order of Merit, met daarin het verdiende prijzengeld in de afgelopen twee jaar van alle darters.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *