Nieuws

Ongekend: darter José de Sousa begint wedstrijd met 0-score

Koen van Ekeren - 20 oktober 2023, 16:18

Darter José de Sousa wordt ook wel ‘The Special One’ genoemd – een bijnaam die hij regelmatig eer aan doet. Ook tijdens de Players Championship liet de Portugees de wenkbrauwen fronsen: hij zette een zeldzame 0-score op het bord.

José de Sousa opent met een 0-score

Deze week worden er drie Players Championship-evenementen afgewerkt. Dit zijn vloertoernooien van de PDC die grotendeels achter de schermen worden gespeeld. In de tweede ronde deed zich bij het duel tussen De Sousa en de Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez iets opmerkelijks voor.

Het scorebord met de 0-score van De Sousa

The Special One kwam in de eerste beurt tot een score van nul. Beelden van het voorval zijn er niet, dus speculeerden dartliefhebbers er op X (voorheen Twitter) op los.

‘Misschien vergat hij dat het niet de World Grand Prix was’, grapt de een. ‘Waarschijnlijk geprobeerd om 3 keer met tops te beginnen’, schrijft een ander, verwijzend naar de heroïsche 120-finish van De Sousa in de Premier League van 2021. ‘Waarschijnlijk stuiterden alle drie darts eruit’, reageert iemand.

Uiteindelijk gaf De Sousa op X het verlossende antwoord: ‘Het was een 180, maar het viel naar de grond’, schrijft hij. Daarmee had hij een zogheten 180 bouncer, waarbij de derde dart de twee pijlen uit de triple 20 kegelt. Gary Anderson overkwam het in de finale van het WK Darts 2015. De beelden zie je hieronder.

Grote gevolgen had het bijzondere voorval niet, want de Portugees vocht zich terug om Rodriguez met 6-5 te verslaan. Uiteindelijk reikte hij tot de kwartfinale, waarin hij werd uitgeschakeld door de latere winnaar Ryan Joyce. De uitslagen vind je terug op de Players Championship 26-pagina.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *