Nieuws

Darts naar betaalzender Viaplay: alles wat je moet weten

Koen van Ekeren - 20 november 2021, 13:01

In Nederland is het darten verdwenen achter de betaalmuur. De PDC-wedstrijden zijn voortaan te volgen bij Viaplay, in plaats van RTL 7 Darts. Maar wat kost de betaalzender Viaplay, wat heb je nodig en kun je een account delen? We praten je bij in dit artikel.

Darten achter de betaalmuur

Als sinds het eind van de vorige eeuw – toen het darten in Nederland erg in opkomst was – waren dartwedstrijden te zien op het openbare net. Eerst dertien jaar lang bij SBS 6, daarna ruim tien jaar bij RTL 7. Nu is darts alleen te zien met een abonnement, want de Nordic Entertainment Group heeft de rechten van de PDC gekocht.

Het Zweedse bedrijf heeft de uitzendrechten voor de komende vijf jaar binnen en de wedstrijden zijn sinds 1 maart 2022 te volgen bij Viaplay. Dit streamingsplatform is al enige jaren op de Scandinavische markt actief. Je hebt dus een abonnement op Viaplay nodig om onder meer het WK Darts, de Premier League, De World Grand Prix en de Grand Slam of Darts te zien.

Viaplay prijzen

Viaplay kost in het begin 9,99 euro per maand. In augustus gaan de Viaplay prijs omhoog naar 13,99 euro per maand. Het abonnement kun je iedere maand opzeggen. 

Je kunt niet alleen darts live kijken op de sportbetaalzender Viaplay. Het ambitieuze Viaplay Group heeft ook de uitzendrechten van de Formule 1, Premier League, Bundesliga voetbal en andere sporten verworven. Omdat er nog veel vragen bestaan over het verhuizen van de dartsrechten van RTL 7 naar Viaplay, geven we in een FAQ antwoord op veelgestelde vragen.

Darts naar betaalzender Viaplay: veelgestelde vragen

Wanneer is darts via Viaplay te zien?

Op 1 maart 2022 lanceerde Viaplay zijn streamingdienst in Nederland. Viaplay heeft de rechten van de PDC-wedstrijden voor de komende vijf jaar verworven. De betaalzender zendt alle grote PDC-toernooien uit, waaronder het WK, de Premier League en World Grand Prix.

Wat is de prijs van een abonnement op Viaplay?

Viaplay kost in het begin 9,99 euro per maand. Vanaf augustus betaal je 13,99 euro per maand. Je krijgt een pakket waarbij je toegang hebt tot het complete aanbod. Je ziet er niet alleen de dartwedstrijden van de PDC, maar ook Formule 1, Premier League voetbal, Bundesliga voetbal en films.

Zijn er bij Viaplay reclames?

In tegenstelling tot bij RTL 7 zijn er tijdens dartwedstrijden geen reclameblokken, meldt Viaplay. Zo ontstaat er meer tijd voor analyses en andere dartsitems.

Hoe kijk je naar Viaplay?

pp aanwezig op de mediaspelers Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV.
Verder is er een Viaplay-app voor de smartphone en tablet (iOS en Android). Ondersteuning van Chromecast is aanwezig, dus je kunt het beeld streamen naar de televisie. Ook is Viaplay beschikbaar via Ziggo en KPN, waar je Viaplay kunt toevoegen aan je tv-pakket.

Viaplay: op hoeveel apparaten tegelijk kijken?

Met Viaplay kun je maximaal 2 streams tegelijkertijd open hebben. Ook mag je binnen 24 uur op maximaal vijf apparaten ingelogd zijn met je Viaplay-account. Dit kunnen bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet, Smart TV en gameconsole zijn. Eventueel kun je je account dus met iemand delen.

Welke sporten zijn bij Viaplay te zien?

Naast het darten zijn op Viaplay de Formule 1, Duitse voetbalcompetitie Bundesliga en Engelse voetbalcompetitie Premier League (vanaf augustus 2022) te zien. Ook snooker en poolbiljarten zijn in Nederland op Viaplay te volgen. Verder geeft Viaplay je toegang tot films, series (waaronder ook Viaplay originals) en kinderprogramma’s.

Is darten straks nog te zien op televisie?

Het staat nog niet honderd procent vast dat het darten volledig bij RTL 7 verdwijnt. Mogelijk krijgt RTL de mogelijkheid om voor bepaalde toernooien een licentie aan te schaffen bij NENT, zodat sommige dartstoernooien nog op televisie worden uitgezonden. Wanneer we meer weten, lees je dat in dit artikel.

Gaat darts ook in België naar Viaplay?

Nee, in België wordt het darts voorlopig nog uitgezonden door VTM. Of NENT ook plannen heeft om de Belgische markt te veroveren, is nog niet bekend.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *