Nieuws

Dit is waarom de Duitse darter Pietreczko massaal wordt uitgejouwd

Koen van Ekeren - 19 december 2023, 16:48

Ricardo Pietreczko maakt dinsdagavond zijn debuut op het WK Darts in het legendarische Ally Pally. Pietreczko is niet bepaald geliefd bij de Engelse fans en de kans op fluitconcerten is groot. Waarom is dat zo?

Waarom wordt Pietreczko uitgefloten?

Het begon allemaal op de Grand Slam of Darts in november. Pietreczko speelde in de groepsfase tegen de wereldkampioen bij de vrouwen: Beau Greaves. De 19-jarige speelster had zich via de PDC Women’s Series had gekwalificeerd voor de Grand Slam of Darts.

Zoals dat vaker gaat bij een dartswedstrijd tussen een man en vrouw, stond het publiek massaal achter de talentvolle Greaves. Het maakte Pietreczko woedend. Die Duitser reageerde met allerlei armgebaren en zocht meermaals de confrontatie op met de toeschouwers, die hem vervolgens nog harder uitfloten.

In zijn tweede groepswedstrijd tegen Nathan Aspinall maakte Pietreczko, bijgenaamd Pikachu, zich er niet populairder op. de Duitser stond zeer chagrijnig te gooien en gunde het publiek geen blik waardig. Dat laatste dreigt hij op het WK Darts 2024 opnieuw te doen.

Boycot

De 29-jarige Neurenberger dreigt het publiek opnieuw te boycotten wanneer hij wordt uitgejoeld, zei hij in gesprek met de Duitse krant Bild. ‘Als mensen me niet willen zien, begrijp ik niet waarom ik zoiets respectloos zou moeten accepteren. Het is absurd omdat het gewoon respectloos is,’ zei Pietreczko voorafgaand aan het WK Darts.

De kans op fluitconcerten lijkt groot te zijn. De Engelse fans zijn het gedrag op de Grand Slam vast niet vergeten en Pietreczko krijgt wederom te maken met een vrouwelijke tegenstander: Mikuru Suzuki. De wedstrijd wordt vanavond rond 22:00 uur gespeeld.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *