Nieuws

PDC verbiedt brutale (maar briljante) bijnaam van darter

Koen van Ekeren - 6 december 2023, 21:31

De Engelse dartspeler Owen Bates moet zoeken naar een nieuwe bijnaam. De PDC heeft hem verboden zijn komische bijnaam te gebruiken tijdens het WK Darts 2024.

Bijnaam Owen Bates

De 20-jarige dartspeler plaatste zich in augustus op weergaloze wijze voor het wereldkampioenschap, via de Challenge Tour. Bates boog een 4-1 achterstand om in een 4-5 overwinning op Mike Warburton. Zo veroverde hij een PDC Tour Card en mag hij deelnemen aan het PDC World Darts Championship.

Tijdens de Challenge Tour had Bates de bijnaam ‘The Master’ op de achterkant van zijn shirt. In combinatie met zijn achternaam vormt dat een komische woordspeling: ‘Master Bates’. In het Engels heeft die nickname een nogal dubbelzinnige betekenis.

Via die bijnaam wordt Owen Bates straks niet in Alexandra Palace aangekondigd, want de PDC heeft bevestigd dat de nickname niet mag worden gebruikt. Bates zelf tweette: ‘Heeft u suggesties voor een nieuwe bijnaam?’.

Ook dit leidde tot briljante suggesties. “The Maestro’. Hetzelfde, maar dan anders’, zei de een. ‘Meister’, was de reactie van een ander. Toch heeft die zoektocht niets opgeleverd. Bates gaat naar het WK Darts zonder een bijnaam te hebben, zo bevestigt hij tegenover MODUS Super Series.

Lees ook: Bijnamen darters: alle darts bijnamen op een rij

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *