Algemeen

Darts reist terug in de tijd dankzij AI: van Romeinse Oudheid tot Vikingen

Koen van Ekeren - 8 oktober 2023, 18:02

Darts een van de populairste spellen in de wereld. Maar helaas voor de Vikingen, gladiatoren, cowboy’s en farao’s bestaat de sport zoals we die nu kennen nog maar circa 130 jaar. Gelukkig is er tegenwoordig kunstmatige intelligentie (AI), waardoor we toch kunnen zien hoe darts eruit zou hebben gezien als het in die tijdperken was gespeeld.

Darts door de geschiedenis

De moderne versie van darts werd uitgevonden door een timmerman uit het Engelse Lancashire, genaamd Brian Gamlin in 1896. Hij ontwierp de nummering zoals wij nu kennen, met de 20 bovenaan en de 3 onderaan het dartbord.

Maar wat als darts veel langer bestond? Hoe zouden mensen in de oertijd, de piratentijd, de Vikingen, de Romeinse Oudheid, het Wilde Westen of het Oude Egypte darts spelen? We vroegen het ons af en met behulp van AI hebben we dat gevisualiseerd.

darts Oude romeinen
Dartende gladiatoren in het Colosseum
Darts farao
Darts in het Oude Egypte

Met Dall-E 3 (de nieuwste versie van de afbeeldingengenerator van OpenAI) en een prompt genereerden we afbeeldingen zodat ze passen bij de stijl en de sfeer van het tijdperk.

darts Vikingen
Darts door Vinkingen

Heb je zelf nog ideën voor andere leuke historische contexten waarin darts zou kunnen passen? Laat het ons weten via het Contact-formulier, dan voegen we die wellicht toe aan dit artikel.

Koen van Ekeren

Geschreven door

Koen van Ekeren

Gooit darts, kijkt darts en schrijft over darts. Droomt van een carrière als prof, maar dient tot die tijd het 'Barney Army'.

Meer berichten van Koen van Ekeren